Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, doposud jsme měli v obýváku koberec, který není praktický a chceme jej nahradit jinou podlahovinou. Podlaha je betonová, není na ní žádná dlažba nebo parkety či linoleum.
V obýváku máme krbová kamna, které 2x do roka kvůli čištění komínové roury, odsouváme o 1 metr. Pod kamny je ochranný plech.
Prosíme o radu jakou zvolit podlahovinu. Jedná se o frekventovanou místnost. Příležitostně jsou tu i děti. Nelze vyloučit i přítomnost psa (ačkoliv teď žádného nemáme). Chodíme doma převážně v ponožkách a tak bychom ocenili aby podlaha nestudila. Jinak chodíme v přezuvkách, nikdy v botem na ven. Podlaha je izolovaná podlahovým polystyrenem, a NEMÁ žádné podlahové vytápění.
Vím že se nabízí podlahy vinilové, laminátové, linoleum a dlažba. Ale nedokážeme posoudit co je nejlepší a popisům výrobců a propagačním materiálům nejde věřit, snaží se prodat cokoliv.
U přátel jsme viděli 1 rok starou lamino podlahu, která měla být odolná (že to mělo nějakou značku třídy odolnosti), také byla dražší, a měla už na několika místech ulámené "trojúhelníčky" horního lamina v rozích spojů. Z toho důvodu k tomu máme nedůvěru a chceme doporučit něco co vydrží.
Proto prosíme o nezávislé doporučení, co zvolit, podle čeho se orientovat, zdali jsou nějaké dobré značky nebo značky které určitě nebrat. Děkujeme moc
Ziadny vyrobca vam nezaruci 100% stav, ak tam robite divociny ako presuvanie tazkych predmetov (vykurovacie teleso). Beznemu poskodeniu odola bez problemu laminat, len nesmiete dovolit, aby sa tam dostal abrazivny material (piesok, kamienky) a hlavne voda. Zlomene spoje laminatu su tam, kde to kladu fuseri na podklad, ktory nesplna poziadavky na rovinnost alebo tam daju smejdovy lacny mirelon.
Mechanicky najviac vydrzi dlazba, ta ale zase nie je tepla. Vase poziadavky su protichodne a nedaju sa vsetky splnit. Kompromis : okolo pece dlazba, vratane miesta, kam sa to presuva, inde laminat a pod.
Doma mám jen lino.Značku nevím,ale i po patnácti letech výborný.V zimě v ponožkách - v létě naboso.Jestli v budoucnu pes nebo kočka je jedno - při rozběhu nebo brždění je to jedno.Zastavují se o co jde .Koberce jsem zrušil z důvodu pracholapek.Raději jednou za tři dny vytřu mopem než nosit/tahat.. vysavač.A už vůbec ne ten krám co si jezdí po bytu a monitoruje a odesílá data satam kam.Zrušil jsem i žehličku.Kupuji nemačkavé prádlo a na ponožky a trenky se nikdo nedívá.
PS: ponožky v sandálech nenosím a žehlí to jen úchylové
Během let jsem při bydlení zažila všechny materiály co máte vypsané. Nejteplejší jsou kvalitní parkety, ale cena vysoká, nesmí se nic vylít, pro psa nevhodné. Dlažba je studená, tvrdá, nesmí vám na ni nic těžkého spadnout. Laminát i sebekvalitnější se po letech začne po stranách zvedat. No a pokud vám na to něco vyteče, předělává se celá podlaha. Lino záleží na kvalitě, pokud bude jen volně položené, tak se časem vyvlní. Za mně Top jsou lepené vinilové dílce, pochopitelně vyšší kvality ( z podlahového studia, néé z Obi). Měké, teplé, skoro nezničitelné. Nyní je máme cca 12 let, ze zahrady se občas někdo nezuje, lítaj tu psi a je stále bez škrábnutí.
Pokud chodíte převážně a jen v ponožkách bez pantoflí, dejte opět koberec. Bude měkký a nebude studit. Pod krbová kamna a kolem dlažbu. Místo koberce ještě můžete korek, který je také teplý ale budete muset častěji vytírat. Koberec je výhodný i na čištění, protože je dobrý lapač prachu. Frekvence čištění nemusí být tak velká jako u hladkých podlahovin, protože na koberci prach tolik není vidět . Pokud máte čistícího robota, tak to nemusíte řešit vůbec.
V obýváku mám tyto vinylové podlahy. Podlaha není studená, na rozdíl od dlažby máme v kuchyni dlažbu, takže máme s čím porovnávat. podlaha je voděodolná, máme děti a psa a kočku, tyto podlahy jsou odolné, což oni neměli. Vinylová podlaha se velmi snadno udržuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.