Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci mít 2 cylindrické vložky na 1 klíč, jakého zvolit výrobce, fab, tokoz, či jného? Máte někdo zkušenosti? Já měl většinou fab, ale známí mají u nových dveří tokoz...
Dík!
Pokud chcete něco bezpečnějšího, tak například "Richter" (odolává "bumpingu"). Mám od nich sadu, čítající 19 různých vožek, ovládaných jedním generálním klíčem a dalšími 11 různými klíči. Cena je sice vyšší, ale u 2 vložek Vás to nezruinuje.
Stejnou "bezpečnostní" sadu od "FAB" jsem měl cca 5 let, než jsem na kamerovém záznamu viděl, jak jí dokázal zloděj otevřít rychleji, než já klíčem.
Nezaměřujte se na výrobce. Každý výrobce vyrábí vložky v několika bezpečnostních třídách s různým stupněm bezpečnosti. Takže si ujasněte, proti čemu musí vložka odolat a podle toho zadejte do výroby. Když vložku přikryjete kvalitním bezpečnostním kováním, ještě bezpečnost umocníte. Pak je jedno, jak se bude vložka jmenovat, jestli tokoz, kokoz nebo kokot, je to jedno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.