Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měl bych možná specifický dotaz k pozemkům.
Děda má ve vlastnictví pozemky, které jsou v tuto chvíli brané jako "zemědělský půdní fond", druh pozemku "orná půda". Nicméně dle zahájeného územního řízení je zde již projekt na vybudování příjezdové cesty a samotných inženýrských sítí. - tj. je zde nakres přesných ing. sítí, příjezdových cest a dalších aspektů nutných k budoucí stavbě.
Pozemky má dědit můj otec s tím, že jeden z pozemků mi daruje, abych mohl postavit, nicméně platba za cestu i ing. sítě je značná. Děda tvrdí, že cestou k vyřešení situace je prodej jednoho pozemku, za tržní cenu stavebních parcel v okolí (řekněmě 4000 Kč za metr) s tím, že z utržených peněz se zbylé pozemky zasíťují a vyřeší se cesta. Můj dotaz tedy zní:
"Je možné nějakým způsobem prodat pozemek jakožto stavební parcelu, když současná hodnota pozemku je prakticky nulová a k aktuálnímu datu je brán jakožto orná půda a je nutné dořešit sítě i cestu? Myslím tím, prodat případnému zájemci s příslibem, že například k datu 31. 6. 2025, bude mít pozemek připravený ke stavbě jakožto stavební parcelu, když v současné době je pozemek ornou půdou?"
Za mě si myslím, že vše bude třeba řešit úvěrem nebo hypotékou, ale dědeček tvrdí, že má toto zjištěné, a takto to půjde vyřešit.
Předem děkuji za reakce a odpovědi.
Radši vymýšlej kde si vydělat prachy aby sis to mohl nechat celý, případně skoupit i okolní parcely klidně i od dědy.
Jinak se za pár let budeš kopat do hlavy že bydlíš v satelitu a budeš hledat jiný místo na bydlení..
Mmch. dědu naštvete nebo bude potřebovat prachy a prodá to jinýmu, takže to vůbec neber jako jistotu, jak dědictví pro otce tak darování tobě. Pořídí si milenku budou chtít cestovat tak to střelí a budou užívat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.