Zdravím. Třeba by někdo uměl poradit. Mám lakovací kabinu kde dva motory které jsou větší jsou na vysávání vzduchu a dva motory které jsou menší ty jsou na přívod vzduchu do kabiny. Problém je v tom, že ty menší mají větší výkon které vzduch do kabiny dávají a ty větší které mají vysávat nemají skoro žádný vykon. Točí se ale o hodně pomalejc a to mi nestačí na odsávání vzduchu při lakování. Už jsem je zkoušel dát aby se točily na jinou stranu a stejně to nepomáhá. Bylo tady 5 elektrikářů a všichni tvrdí to samé že proud je všude stejný a vše funguje správně. Chápu kdyby byl problém tak nefunguje jeden ze dvou motoru ale točí se stejně oba dva. Nevíte někdo v čem může být problém?
Že mají nižši otáčky neznamená, že mají nižší výkon. Předpokládám, že pohání větší turbínu/vrtuli. Otázkou je, jestli je to celé správně navrženo, jestli třeba na odsávání neměl být převod víc do rychla. Ať se aspoň trochu zorientujeme, tak přidejte i foto těch odsávacích turbín, nebo co tam je. A udeálně označte směr, kterým se točí. Pokud se tam dělá přetlak, nouzově by snad šlo sání trošku přiškrtit. doplněno 15.05.24 08:16: Jakou teplotu mají ty horní motory po 15 minutách provozu? (Aspoň na omak.)
Ano , maji mensi otacky nez je potreba(vysavani) a ty co nahani vzduch dovnitr maji spravne (rychle) otacky Motory se toci smerem ke me viz foto, zkousel jsem i na jinou stranu
A ten kdo to odpojoval a připojoval, proč to nemůže dokončit zprovoznění? Má vůbec potřebnou kvalifikaci a zkušenost s průmyslovou automatizací? Stačí jedno čidlo blbě zapojené a regulace nemůže fungovat tak jak má.
Vsak pisu, smer otaceni jsem menil a zadna zmena. Klapky jsou otevreny. Taky si rikam, ze na ty motory jdou mensi otacky, tak jsem odpojil motor ktery se toci rychle a pripojil na jeho misto ten pomalejsi a taky zadna zmena
Tak ještě napiš jaké otáčky má který elektromotor na štítku.
Pokud jsou otáčky na štítcích přibližně stejné a jeden motor se otáčí výrazně pomaleji, tak ty motory musí mít nějaké řízení otáček a pak se na dálku nedá závada zjistit. Musí se připojit někdo k řídícímu počítači a zkontrolovat signály ze vstupních čidel.
Problém bude určitě v tom, co bylo demontované / odpojené.
Co muze mit vliv na otacky? Proud je pry vsude stejny, na vsechny 4 motory Na tech vetsich , ktere jsou pomalejsi se mi zda dle stitku ze maji mit o neco vetsi otacky, neni to tam videt presne
Pokud je elektricky vše zapojeno jako dřív, zaměřil bych se na vyčištění a promazání ložisek hřídelí a na filtry - pokud jsou zanešené nebo nevhodný typ filtru, může docházet ke snížení účinnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.