Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po výměně vodoměru začal silně kapat kohoutek/ mírně protékat. Předtím bylo vše v pořádku. Výbor SVJ (organizoval výměnu) se od toho distancuje s tím, že je vyloučené, aby tam byla jakákoli souvislost. Nicméně realita je taková, že před výměnou nic, po výměně protékání.
Měl by někdo komentář k téhle záhadě? Ideálně vysvětlení?
Děkuji předem
Anna
Jinak ta trubice, kde to protéká je v jiné místnosti než vodoměr. Ale to s tím asi nijak nesouvisí, že? Jinak jsem z toho tak nervozní, že bych nejraději alespoň na noc celou vodu vypnula, ale vlastně ani nevím, kde jí vypnout a jestli to nemůže situaci tedy ještě zhoršit. Ta změna. Že já jsem nedělala mrtvého brouka a nenechala tu výměnu vodoměru na jindy
No kdybych věděla, co bude následovat. Myslím, že už takových 500 korun proteklo.
Tak POZOR! Miracle! Zkusila jsem naplno proudem pustit vodu (tak na 30 sec) a pak vypla a přestalo to! Je to pro mě tedy záhada, (co kde čemu mohlo bránit a výsledkem je protékání...)
Třeba to i vydrží
Zítra napíšu, jestli to zase začalo kapat/ téci. Všem Vám moc děkuji za reakce a přeji dobrou noc.
Anna
Výměna vodoměru znamená odstavení - vypnutí vody a manipulaci s potrubím. Každá taková změna stavu může vést k uvolnění usazenin (vodní kámen, rez...) a ty pak mohou poškodit těsnění nebo prostě jen bránit úplnému zavření ventilu. . Tak to prostě je a žádný výbor SVJ s tím nic nezmůže. Taky přichází v úvahu obyčejná náhoda. Krom toho, vše za vodoměrem směrem do bytu je Vaše a Vy jste zodpovědná za údržbu či výměnu.
Běžná věc, pokud se s tím dlouho nehýbalo. Ještě by chtělo blíž specifikovat " kohoutek" - ventil nebo kohout...předpokládám kohout prokapávající kolem hřídelky . u některých se dá opravit dotáhnutím ucpávky
Všem děkuji za odpověď.
Jedná se o "kohoutek" ve sprch.koutě. Jak to popsat?. Ta část/ trubice, z které vytéká voda. A teď už se to zdvojnásobilo. Jednou cestou kapající voda, druhý pramínek spojený.
Může jít o ventil, který se ovládá několika otáčkami růžice nebo kohout, který se ovládá půl otáčkou růžice nebo tam může být páková baterie. Příčina je u všech stejná, oprava je u všech jednoduchá. Ventil se opraví výměnou těsnění, kohout a páková baterie se opraví výměnou vršku nebo výměnou kartuše. Náhradní díly jsou běžně k dostání. Jen je potřeba vědět co tam máte a co budete potřebovat koupit. SVJ s tím nemá nic společného.
Děkuji. Já jsem zkusila (po přečtení všem tipů/názorů nakonec pustit naplno vodu asi na 30 sec, slepě doufaje, že se třeba někde něco odplaví. Poté, co jsem kohoutky otočila nazpět, kapání/ protékání se už neobjevilo. TAk teď se hlavně modlím, aby to tak zůstalo.
Se SVJ to souvisí jen do té míry, že na jedné straně spektra je společenství lidí, kteří si vzájemně pomáhají radí i drobně (tak tomu bylo v domě, v kterém jsem vyrůstala a na druhé nekomunikující, respektive hádající se skupina, jejíž výbor neraguje na zprávy/dotazy vlastníků (některých) až na případy, kdy je legitimní se od problému distancovat. To je situace v domě, v kterém žiji nyní. Ale to sem nepatří. Naprosto teď již chápu, že v tomto případě je postoj výboru SVJ v pořádku. Ikdyž třeba jen drobná rada/ nebo navedenní k řešení (jako např.zde) by člověka bývaly potěšily It can make all the difference...
Přístup vůbec v pořádku neni, jen tě vyfakovali aby nemuseli platit opravu.
Při výměně vodoměru se jim do potrubí dostal bordel který doplul až na těsnicí plochu v baterii kde bránil uzavření. Propláchnutím to vyjelo dál ven, pokud máš v baterii na konci sítko tak to tam najdeš. Pokud to byl zbytek těsnění od vodoměru tak 100% vina toho co měnil vodoměr. I když na vstupu do baterie má být sítko, takže pokud ho tam nemáš tak z poškození baterie by se si tak vykroutil.
magdon: slovenstina taky neni cestina.tam ti to nevadi? no jo vlastne.nemusis mozna pouzivat prekladac
Не обов’язково відповідати на все і всюди. Спробуйте вдаритися головою в кут.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.