Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Frézování kominu

Od: misa* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den prosím jak moc velký bordel je po domě když frezuji komín. Jde mi o to co vše schovat přikryt popr jak udelat nějakou clonu . Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To přece záleží na mnoha dalších okolnostech.

Záleží na materiálu komínu, záleží na tom jak moc a co chceš frézovat, záleží na tom, kolik připojení máš do komína, záleží na tom kolik dvířek máš do komína a nic dalšího mne teď nenapadá.

Já když čistím komín od sazí, tak zděř od kotle překryju igelitovým pytlem a pak do zděře nasunu trubku. Výsledkem je zadělaný otvor fólií a žádný prostup sazí do kotelny při čistění komínu. Dalším místem kudy mohou vylétnout saze jsou spodní čistící dvířka. Ty můžeš taky vypodložit igelitem, nebo třeba na dvířka z venkovní strany při máčkneš polystyrenovou desku. Stejně tak je možné dvířka zalepit maskovací malířskou páskou. Takhle největší nepořádek udělám při vybírání sazí z komína spodními dvířky.

Při frézování ti musí ten, kdo bude komín frézovat, říct co a jak máš připravit.

Když bude při frézování komín utěsněný, tak se "nebude moc prášit", ale taky nebude pořádně vidět na frézování. Prach a frézovaný materiál budou padat na dno komínu. Když například dokážeš připojit na spodní dvířka potrubí s ventilátorem, tak zase všechen prach vyletí z komína ven a uděláš si nepořádek v okolí domu.

hodnocení

0x

Dobrý den,

mám zkušenost cca půl roku zpět - frézování cca 7m, komín cihlový, napojen na krb s 1 revizními dvířky ve starším domě.

Firma se snažila v rámci možností otvory před frézováním utěsnit, použila i vysavač, nicméně stejně bylo prachu relativně dost. Jednak proto, že po odkrytí těsnění se nějaký prach rozvířil, ale i proto, že se během frézování zjistilo, že část stěn není tak těsná, jak to prvně vypadalo a vysavač to nezvládl vše pobrat. Ten prach byl spíše jemný. Na nábytku a podlaze bylo vidět, že tam je ale zas to nebyly hrubé vrsty. Spíše to vypadalo, jakoby se 2 měsíce neutíral prach a neuklízelo:)

Takže osobně textilní věci, které jdou, tak přenést do jiné místnosti a zbytek zakrýt, jako při malování. Pokud budete mít štěstí a neobjeví se nečekané skuliny, moc prachu nebude. Ale jistota je jistota :)

hodnocení

0x

Mám čerstvou zkušenost. Začátkem prosince jsme potřebovali vyvložkovat komín pro nový kotel na dřevo. Od sklepa až na střechu je to 12 m. Flexi vložka je 160 mm. Našel jsem firmu, přijel pracovník, prohlédl komín, domluvili jsme se, řekl, že je v tom případě nutné frézovat na 190 mm. Přivezl pak hydraulické črpadlo a vše potřebné. V jedné místnosti byl zaslepený vstup do komína, tak to jeho kolega zalepil hliníkovou fólií. Pak natáhli hadice pro frézu na střechu, čerpadlo zůstalo na zahradě. Spustili frézu do komína a nastartovali čerpadlo. Po roztočení frézy začali hadice pomalu vytahovat (v některých místech to šlo pomaleji, zřejmě vlivem tvrdého materiálu). Za nějaké dvě, dvě a půl hodiny bylo hotovo. Otevřeli jsme komínová dvířka ve sklepě a vybrali jsme asi tři kolečka materiálu. Nikde v domě žádný nepořádek nebyl. Vložkování flexi hadicí jsme si udělali sami, včetně napojení do kotle (musel jsem kvůli tomu vybourat otvor nad komínovými dvířky, vysoký asi 1 metr, který jsem pak po napojení T kusu na hadici zazdil). Vše bylo do večera hotové a ještě ten večer už jsem zatopil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]