Dobrý den, jak je to s placením komunálního odpadu pokud jsem vlastníkem bytu, ale mám tam nájemce který si zřídil trvaly pobyt na adrese bytu? Kdo je tedy platí? Měla jsem za to že nájemce, ale nyní to přišlo k zaplacení i mne do schránky.
Platí se podle platné místní vyhlášky o odpadech. Tam se podívejte a plaťte podle ustanovení vyhlášky. U nás to funguje tak, že v prvé řadě platí všichni trvale přihlášení obyvatelé. Vlastníci nemovitostí platí jen, když v nemovitosti není nikdo přihlášen k trvalému pobytu.
Až sdělíte o jakou obec jde, tak se někdo ochotný podívá na jejich vyhlášku a pak Vám to sdělí. Páč to není stejné po celé ČR. Někdo platí dle trvalého pobytu, někdo dle popelnic, které si pořídí, a jiný popelnici dostane zdarma, někde se neplatí odpad vůbec.
V každé obci to může být jinak. Také jste možná SVJ, to také může věc ovlivnit.
Já osobně momentálně platím odpady na 3 místech a platil jsem na 4, i přesto, že trvalý pobyt mám jen na jednom z nich a odpad produkuji také jen tam, kde trvale bydlím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.