Nejste přihlášen/a.
Chci se ujistit, že volím spávnou kombinaci přípravků pro čištění v koupelně.
Konkrétně potřebuji vyčistit:
1) bílé spáry mezi obkladačkami
Na základě návodu opatřím jedlou sodu, citronovou šťávu a ocet. ( ireceptar.cz/...
" půl sklenice jedlé sody, třetinu sklenice citronové šťávy a čtvrtinu 9 % octa. Nalije do plastového kbelíku sedm sklenic teplé vody a přidejte smíchané přísady"
Zde bych se chtěl zeptat zdali zmíněná citronová šťáva má být z "citronky"v potravinách nebo se má jednat o vymačkané citrony?
Případně pokud máte jinou osvědčenou metedu - prosím poradtě.
.
2) plastové kryty kanálků ve sprše a uprostěd koupelny
Zde mám v plánu nalít do plastové vaničky teplou vodu a přidat jedlou sodu a ponořit kryty kanálků na 15 minut. (Zkoušel jsem to už ponořit do domestosu, ale výsledek byl tak 50%...)
Prosím o radu jestli to takto bude fungovat nebo o radu jak to udělat jinak.
Děkuji za rady
PS: doplňující otázka - dole v rozích sprchy se tvoří černá plíseň. Čím ji lze odstranit?
To už tu čtu poněkolikáté, že někdo něco čistí pomocí jedlé sody. Jedlá soda je hydrogenuhličitan sodný, mírně alkalická látka s velmi slabým čistícím účinkem (nejspíš z důvodu své slabé alkality). Když se smíchá s kyselinou octovou/citronovou, začne to šumět unikajícím oxidem uhličitým, soda se rozpustí a namísto ní vznikne octan případně citran sodný, o kterých také nevím, že by měly nějaké čistící schopnosti. Já bych doporučil použít nějaké vhodné čistící přípravky z drogerie.
Všechny přípravky na čištění všeho v kouipelně a na vc smrdí octem. Kyselé je dobré právě na usazeniny a vodní kámen. Když už mocí mermo nechcete používat prostředky k tomu určrné, vymyšlené a otestované, použijte raději ocet anebo citron. Půlka vymačkaného citronu dovede vyčistit právě i ty spáry. Dřez i prkénko na krájení potravin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.