Nejste přihlášen/a.
Chci se ujistit, že volím spávnou kombinaci přípravků pro čištění v koupelně.
Konkrétně potřebuji vyčistit:
1) bílé spáry mezi obkladačkami
Na základě návodu opatřím jedlou sodu, citronovou šťávu a ocet. ( ireceptar.cz/...
" půl sklenice jedlé sody, třetinu sklenice citronové šťávy a čtvrtinu 9 % octa. Nalije do plastového kbelíku sedm sklenic teplé vody a přidejte smíchané přísady"
Zde bych se chtěl zeptat zdali zmíněná citronová šťáva má být z "citronky"v potravinách nebo se má jednat o vymačkané citrony?
Případně pokud máte jinou osvědčenou metedu - prosím poradtě.
.
2) plastové kryty kanálků ve sprše a uprostěd koupelny
Zde mám v plánu nalít do plastové vaničky teplou vodu a přidat jedlou sodu a ponořit kryty kanálků na 15 minut. (Zkoušel jsem to už ponořit do domestosu, ale výsledek byl tak 50%...)
Prosím o radu jestli to takto bude fungovat nebo o radu jak to udělat jinak.
Děkuji za rady
PS: doplňující otázka - dole v rozích sprchy se tvoří černá plíseň. Čím ji lze odstranit?
1x
To už tu čtu poněkolikáté, že někdo něco čistí pomocí jedlé sody. Jedlá soda je hydrogenuhličitan sodný, mírně alkalická látka s velmi slabým čistícím účinkem (nejspíš z důvodu své slabé alkality). Když se smíchá s kyselinou octovou/citronovou, začne to šumět unikajícím oxidem uhličitým, soda se rozpustí a namísto ní vznikne octan případně citran sodný, o kterých také nevím, že by měly nějaké čistící schopnosti. Já bych doporučil použít nějaké vhodné čistící přípravky z drogerie.
0x
Všechny přípravky na čištění všeho v kouipelně a na vc smrdí octem. Kyselé je dobré právě na usazeniny a vodní kámen. Když už mocí mermo nechcete používat prostředky k tomu určrné, vymyšlené a otestované, použijte raději ocet anebo citron. Půlka vymačkaného citronu dovede vyčistit právě i ty spáry. Dřez i prkénko na krájení potravin.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.