Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co do pračky místo klasické aviváže?

Od: jaja28* odpovědí: 12 změna:

Jde mi o to, aby po vyprání prádlo neelektrizovalo. Nemohu používat prodávané avivážní prostředky ze zdravotních důvodů a tak pátrám, co by se do pračky mohlo použít v tom smyslu, aby se zamezilo a nebo alespoň snížilo elektrizování prádla po jeho vyprání. Doslechla jsem se, že někdo dává do poslední máchací lázně ocet, ale nevím, jestli zrovna toto by bylo to správné. Kdo by věděl jak na to, budu ráda, když se o radu podělí. Předem děkuji. Myslím že tuto otázku uvítá více lidí, protože kožní problémy teď má velká většina populace a třeba budou také rádi, když se dozví něco co by jim mohlo pomoci. Předem děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Jajo, také nemohu používat žádnou aviváž kvůli alergii. Našla jsem ale takovu, kde zaručují maximální šetrnost k alergikům a citlivé položce. Údaje BIO kvalita na přírodní bázi. Není tak drahá, možná by to nebylo marné ji vyzkoušet. Třeba má někdo s tou aviváží zkušenost: *hej*

abcdrogerie.com/...

A jinak ještě doplním babskou radu ohledně octa a navíc i jablečného octa včetně dávkování: *klik*

poslední máchání -přidat lžíci octa nebo ½ šálku jablečného –prádlo je krásně hebké

jaja28*
hodnocení

Lidko díky za info. No s tím octem jsem to už právě slyšela, ale nejde mi ani tak o tu hebkost nebo měkkost, ale hlavně o to, jestli to zamezí tomu elektrizování tkanin. To náhodou nevíš?

lidka*

Jájo, nemám problém se statickou elektřinou - možná od doby, kdy používám především bavlnu. Nebo, že by to bylo věkem? :D Ale vážně. Dřív když se mi lepila sukně na punčocháče - jediná rychlá pomoc byla dát na dlaň trochu aviváže a potřít s ní trochu punčocháče pod sukní. Ale to ve tvém případě moc nepomůže, že? Zde je rozsáhlá diskuse na téma statická elektřina - možná, že tam něco objevíš: forum.tzb-info.cz/...* např.:

Vynechat prádlo a oblečení z umělé hmoty, a to i s příměsí umělých hmot. Zrušit kancelářské židle se sedátkem a opěradlem z umělých hmot nebo umělohmotných tkanin, popřípadě vyměnit podlahovou krytinu za krytinu antistatickou (je částečně vodivá, ale na statiku to stačí).
*sok* Ale je pravda, že dřív, když jsem svlékala svetřík z nějaké uměliny, tak to za tmy normálně jiskřilo. No a stačilo se něčeho dotknout a dostala jsem pecku jak hrom. *vezen*

jjecko

Pouzivam ocet misto avivaze, bohuzel elektrizovani umelych tkanin nezabrani :/

cyril*
hodnocení

0x

Jediným správným řešením je používat při praní pytlík s keramickými kuličkami. Pokud jste zámožnější a na nějaké koruně Vám nesejde, tak místo hliněnek klidně dejte skleněnky! Je to na 100% BIO! *ua*

jaja28*
hodnocení

Cyrile to je myšleno vážně ta tvoje rada? A jak ty kuličky nebo skleněnky fungují? S tímhle doporučením jsem se teda ještě nikde nesetkala.

jaja28*
hodnocení

Tak už jsem ohledně těch kuliček našla povídání. Je to teda pěkně drahé, ale ani u této možnosti jsem nenašla právě to o co mi jde, aby prádlo po vyprání neelektrizovalo.

cyril*

Moje rady jsou vesměs míněny vážně (až na menší výjimky :D). Když tedy nepomůže odelektrizovat prádlo při praní s pytlíkem kuliček, tak jako druhou zaručenou radu mohu doporučit pořízení nejdokonalejšího a všestraně použitelného auta Toyota Yaris. Po zážitku z jízdy v tomto voze klidně zapomenete na prádlo, které Vám zvedá vlasy či případně jiné ochlupení na těle.

arakain77*
hodnocení

0x

Zkuste na netu fy MISSIVA.Je to český výrobce kosmetiky,pracích prostředků a jiných dobrých věcí přírodního původu.Mají ,,PRACÍ PROGRAM,,ale dá se koupit i samostatná aviváž-vhodná i pro kojence a alergiky.

bezy*
hodnocení

0x

Aviváže co dělá amway neelektrizují, jsou fakt výborné.Prádlo je pěkně měkké a voní.

malvinka*

Už jsem si začínala říkat kde se poflakují zástupci od Amway*uspech*.

marenka*

Dotaz byl, co místo aviváže, ne co neelektrizuje. To bych taky mohla doporučit Lenor a nejlepší v akci. :-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]