Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U sekačky se nechce točit jedno kolečko

Od: arwi® odpovědí: 16 změna:
Prosím,čím to může být že se u sekačky nechce otáčet jedno zadní kolečko,jako kdyby bylo zabržděné..Ale když se sekačkou couvám,tak se točí normálně.Dívala jsem se jestli tam není něco namotaného,nic nevidím.Když jsem to zkusila namazat olejem,tak to taky nepomohlo.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

5x

Rozebrat, vyčistit.

hodnocení

Ale jak je možné, že při couvání se kolečko krásně lehce točí a dopředu ne?Je složité kolečko sundat a jak?Stará sekačka od Mountfieldu
spu

Zadržené ložisko třeba... Nevím jak rozdělat, jelikož ho nevidím. Navrhuji hodinového manžela nebo napište odkud jste a třeba se k vám někdo zdejší staví

hodnocení

Dík.Taky si myslím, že je špatné ložisko.

hodnocení

5x

Potrebuje zložiť dole koleso kosačky a potom ozubený pastorok, Tam bude klínok ktorý je v oske,ten má voľne chodiť. Pozor na smer ako je založený,aby potom fungoval správne a zapadal do výbežkov v pastorku. Pokiaľ toto nepomôže,tak je vadný pohon a ten potom len nový.

hodnocení

2x

Kolečko budete muset sejmout a odstranit bordel z hřídelky i otvoru. Kolečko většinou drží nějakou sponou.

Pokud by to bylo ucpané hlínou a ne trávou, mohla by jít hlína vyplavit, ale to je jen zoufalý pokus o dočasné řešení pro někoho, kdo je tak levej, že kolečko nedokáže sejmout. Pokud je tam namotaná tráva, tak ta naopak dočasně nabobtná.

doplněno 09.05.24 20:25: Pokud má poklice, tak spona bude nejspíš pod ní. Koukněte zezadu kolečka, mohly by tam být packy. které je potřeba stlačit, aby šla poklice dolů.
Dejte foto z obou stran.
doplněno 09.05.24 20:25: Pokud má poklice, tak spona bude nejspíš pod ní. Koukněte zezadu kolečka, mohly by tam být packy. které je potřeba stlačit, aby šla poklice dolů.
Dejte foto z obou stran.
hodnocení

Tráva tam není namotaná vidět a vyplavení vodou nepomohlo.Z kolečka mi nejde sundat ani ta stříbrná poklice.
hodnocení

Děkuji,dnes už je tma,tak to zítra omrknu.

hodnocení

1x

Zdravím,

Tak dostala jste několik rad,jenže se těžko radí,když jste nenapsala typ sekačky popřípadě fotku kola .Tipnul bych si ,že máte sekačku s pojezdem a to co popisujete je vlastnost sekačky,to znamená,když couvete ,tak jdou kola lehce ,a dopředu zabere pohon sekačky přes tento pastorek zahradales.cz/... ,v osce je kolík který na spádečku klouže přes západky a dopřete se kolík sekne o jeden z výstupku a pohon funguje jak má ,naopak pokud jsou výstupky opotřebené ,nebo kolík nechodí volně tak pohon vynechává.

doplněno 11.05.24 08:23:

Tak to je pak jednoduché řešení,vyloupnete šroubovákem plastový kryt ,povolíte matku co drží kolo na osce,po sundání kola sundáte segerovku a dáte pryč pastorek +kolík a zpětně namontujete pojezdové kolo(namazat osku),to samé na druhé straně.

hodnocení

Měla jsem dvě sekačky od Mountfieldu.Jednu s pojezdem a jednu bez.U jedné se ulomilo držadlo,u druhé nešel motor.Tak jsem z nich udělala jednu.No pojezd to nemá.

Aj jedná,aj druhá sa dá opraviť.

hodnocení

Už je z ní jenom jedna se zablokovaným kolečkem.

Tak ako som písal hore,je zablokovaná voľnobežka,čiže klinok v pastorku,čo poháňa koleso.

hodnocení

0x
Má sekačka pojezd? Pokud ano, neprošla nějakou opravou/údržbou, při které by to kolečko bylo sundane a mohlo dojít k opačné montáží zubatého hnacího kolečka, které zároveň plní funkci volnoběžky? Při běžícím motoru pojezd funguje na obě kola, mají obě sílu? Taky se mohlo něco dostat a namotat právě dovnitř kola. Nebo jeho zadní kryt se nějak kříži a kolo o něj drhne.
hodnocení

Napadlo mě, jestli to nemůže být tím,že původně měla sekačka pojezd a nyní ho už nemá?

To vás napadlo správně, zvláště pak, pokud jezdíte s tou, co původně měla motor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]