Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vlhkost v suterénním bytě

Od: mars1* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, můžete mi poradit, jak odstranit vlhkost v suterénním bytě, která se po odstavení vytápění vyskytuje v jedné z místností bytu, a to pouze při zvýšené venkovní vlhkosti. Dům je starý 25 let, suterén je z poloviny zapuštěn v zemi /svah/ a tato část zdí je z betonu. na něj navazují plynosilikát. tvárnice . Dům jsme loni zateplili polystyrenem. V suterénu jsme na jaře t.r. zřídili byt , jedna místnost je koupelna bez oken s odvětráním /zatím bez problémů/, druhá místnost slouží jako ložnice a má 1 okno, další dvě jsou obýv. pokoj a kuchyň / s okny/. Problém se vyskytl v ložnici,u které došlo ke změně v tom, že byla na beton. stěnu natažena omítka a podlaha byla vyrovnaná betonem a položená dlažbou. Po přerušení vytápění se při letošních vydatných deštích objevily mapy na té beton. zdi a na podlaze jsou vidět vlhké spáry, v horším případě i voda. Pokud se místnost začne vytápět, vlhkost zmizí.Včera pršelo a podlaha je cca 1 metr od zdi zase vlhká. Zřejmě to bude chtít posudek odborníka, moje chabé znalosti na toto nestačí. Chápu, že to souvisí s venkovní vlhkostí, ale co s tím? Jel

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

frabos
hodnocení

0x

Pokud jsem četl dobře, tak vám z venkovní strany chybí hydroizolace. Píšete zde jen o polystyrenu a ten funguje jako izolace dobře, ale boužel jen jako tepelná. Jako HI "funguje" jen z "části" a nelze ji jako HI v žádném případě považovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]