Soused používá naší cestu, aby se dostal na svůj pozemek
Od:drahoslavaodpovědí:13změna:
Dobrý večer, jak mám donutit souseda aby mi platil úplatu alespoň 100kč ročně za to, že používá naší soukromou cestu, aby se dostal na svůj pozemek. Jiný přístup nemá,a ani není možný. Děkuji za odpověď s pozdravem Drahoslava Škulová
to snim máte opravdu tak špatné vztahy že mu hodláte znepříjemnovat život kvůli přístupové cestě k jeho nemovitosti?
můžete si dát závoru překopat cestu zasypat jí šutrama mužete se soudit možností je plno leč počítejte stím že se vaše vztahy rapidně zhorší a soused vám múže ze života začít dělat peklo stojí to za tu stovku za rok?
Mně je z toho špatně jen to čtu, proč chcete být tak otravná a dělat zbytečné dramata a navíc za 100Kč ročně? Proč za 100? K čemu to bude dobrý? Proč vlastně máte potřebu to řešit, na co si chcete hrát? Že máte cestičku? Donutit ho nemůžete nijak, zkuste se s ním normálně domluvit. Nechtěl bych peníze, ale ať se o tu cestu stará jako o vlastní.
Běžně používám cizí cesty abych se dostal domů a nic za to neplatím.Takový je běžný stav věcí. Po Praze i jinde mimo dálnici jezdím, tak jako každý jiný zdarma. Neřešte to. Soud vám za pravdu nedá a nařídí bezúplatné zřízení věcného břemene ve prospěch souseda.
Vycházím z předpokladu, že cesta tam už nějaká je a že pro vás neznamená žádnou újmu, když soused po ní jezdí. Pokud je to jinak, požádejte soud o určení nezbytné cesty. Soud pak může nařídit sousedovi jednorázové odstupné za zřízení věcného břemene nebo může použít práva nájmu za stanovenou roční úplatu
Pouze dočasně.Až bude chtít stovku, tak jí pán soused v rolls royce až přijede, stahne okénko a v černých brýlích a s nášnicemi v uchu řekne" Babo, tady máš litr a neotravuj . A máš předplaceno na 10 let! "
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.