Nejste přihlášen/a.
4x
Může zvýšit přilnavost první vrstvy nátěru, ale tím to končí.
Úplně stejnou práci udělá více rozředěný první nátěr.
Ovšem, sto lidí, sto názorů. Každý má samozřejmě pravdu.
Já to takhle dělám už desítky let a ještě nebyl problém.
3x
Jsou dvě sorty malířů pokojů-jedna nedá dopustit na penetraci, druhá sorta pak první vrstvu naředí více a tu použije jako penetraci! Vyberte si. Osobně se po zkušenostech řadím k těm druhým-poslední malování-na pd kolegy z práce-malíře-jsem použil na jednu stěnu penetraci- potud OK, Při první vrtsvě malby se vše loupalo a musel jsem celou stěnu škrábat, další stěny té místnosti bez penetrace a hned na první dobrou.
2x
obi.cz/...
Trošku zředím vodou (trošku, ne že to zředíte 50 na 50
0x
1) žádnou, je to zbytečné
2) jakoukoliv, kterou seženete
3) třeba zředěnou barvou.
Každý má svůj názor a postup. Před malováním jsem nikdy nepoužil penetraci. A že těch bytů bylo, co jsem maloval.
jen přikryje ten prach. Naředěná barva opravdu není to samé, jako penetrace. Fakt ne.
Naředěná barva je prostě jen naředěná barva. Jediný výsledek je ten, že pouze více promočíte stěnu a déle schne.
To víte, že nikoliv. Všude to drží, páč maluji na čistou zeď.
Jen jsem popsal, jak to kdo dělá, a vždy nejlépe.
Část lidí stěny omete (očistí) "napenetruje" víc naředěnou barvou, další použijí penetraci a třetí pak omyjí stěny štětkou s rozmíchaným mazlákem ve vodě-umyjí. a poté pak malují. Jinak vrstvy malby se loupou když jich je hodně nebo i tenší vrstvy při použití válečku, ať již v Praze nebo v Čiernej pro Čope!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.