Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlučnit ložnici před štěkáním psa

Od: sirko odpovědí: 33 změna:

dobrý den,

nevíte někdo o nějakém technickém řešení, jak odhlučnit zvuky z ulice? jediné co mě napadá jsou takové ty předokenní rolety.

přestěhoval jsem se do nové ložnice, kde mám nová plastová okna (trojskla), zavřená, špunty v uších a sousedův 50ti kilový pes, který štěká nonstop celou noc mě nenechá vyspat.

se sousedem se nedá mluvit, byl jsem za ním a nijak řešit to nebude. městská policie mi řekla, že rušení nočního klidnu se nevztahuje na psy (navíc nechci jít do sousedských sporů)

nicméně teď musím spát provizorně na zemi v jiné místnosti a situaci potřebuju nějak vyřešit.

už mě i napadlo, že si do oken zevnitř budu cpát každý den před spaním polystyren

je to fakt zoufalý

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Policajty volat znova, neříkají vám pravdu, štěkot psa, je-li opravdu intenzivní, je považováno za rušení nočního klidu.

hodnocení

2x
Policajti na vas skusili ich bezny trik, ako sa vas zbavit. Skuste to dat prejednat na obecnom urade, ak ani to nepomoze, tak zalobu na imisie.

pb®
hodnocení

2x
Pes je ve vedlejším bytě, nebo venku na zahradě? Venku se dá použít protištěkací systém, který při štěkotu vydává ultrazvuk, který psovi vadí a donutí ho přestat štěkat nebo odejít z dosahu ultrazvuku.

za zkoušku by to stálo

*smich*. Když nemá kam odejít, tak zešílí a bude štěkat ještě víc *smich*

hodnocení

0x
Těžké závěsy taky trochu pomohou. Ale v létě nic moc.
Jak je ten pes daleko a na co štěká?
doplněno 03.05.24 20:36: Taky je důležité, aby místnost byla vybavená a neměla velké plochy holých stěn, jiak je z ní slušná ozvučnice (zná každý, kdo si taky píská a zpívá u malování :-D ).
To orion: škvíry jistě vadí, ale u nových trojskel by zde být problém neměl.

Těžké závěsy moc nepomůžou, pomůže kvalitní těsnění v okně, zvuk dovnitř proleze sebemenší škvírou.

u nových trojskel by zde být problém neměl
No, neměl, ale známe to, postačí při montáži rám prohnout, stačí mírně a těsnění netěsní.

sirko

ano ale já to mám okna, která jsou v dolních 2/3 napevno a oteviratelné je jen horní část

ad/ šputny samozřejmě mám a okna jsou zavřená nadoraz.

okna jsou nová od září

Jaké špunty používáte?

zadara
hodnocení

0x

Bylo mi řečeno, že dvojskla a když každá tabule skla má jinou tloušťku, tak to už dost rozbije rezonanci a je to daleko levnější než protihluková skla. Myslím že příplatek byl 4 stovky když jsem si t9 nechal cca 10 let dělat a nájemce si nestěžuje...

Tak být vámi bych zkusil toto aplikovat na trojsklo, a požádat o to, aby tabule byla každá s jinou tloušťkou nebo se s někým poradit třeba v AGC nebo kde to vyrábějí a mají s tím zkušenost. Ale obecně vám asi doporučí protihluková skla, aby více vydělali :) nicméně tam je alespoň nějaká papírová garance, každé 3 dB by měli snížit hluk o polovinu (logaritmus).

Záleží, za kolik vyjdou ty vaše okna... pokud by to byly už starší trojskla, tak by to mohlo i výrazně tepelně zlepšit... A také si pořešit ty rámy, možná celý okna, kdoví kudy akustika leze - Z čeho a jak tlustý máte zdi? A stropy

Protihlukový dvoj či trojsklo má jinou tlouštku skel. Toť známá věc. ikoliv 3 x 4 mm, ale podle potřeby, venku třeba pětka, uprostřed trojka a vevnitř čtyřka.

zadara

Jak rikam, ja do loznice trval na zmene tloustky skel u dvojskla, priplatek vysel na stokoruny kdezto protihlukovy dvojsklo by tehda stalo myslim tisice. Jestli je protihlukovy jen jina tloustka nevim, myslel jsem ze je to kombinace i materialu nebo plynu.

hodnocení

0x

Dobrý den,

jestli neustále štěká, má k tomu nějaký důvod a na ten bych se primárně zkusil zaměřit a ten důvod vyřešit. Štěkáním chce pes na něco/někoho upozornit. Pokud teda neštěká na dveře majiteli a nechce jít domů.

Po čem štěká? Je to nějaký předmět nebo osoby? Nemáte tam např. nějaká individua? hospodu?

A souseda kdyžtak pozvat na grilovačku a pivo. Ono se pak lépe vše řeší a mnohdy i vyřeší ;)

Jinak pro okamžité vyřešení bych zkusil nějaké špunty do uší - např.zde mají celkem velký výběr pro různé situace sleepcentrum.cz/...

U některých psů vyřeší problém pouze uspávací injekce...

Jedna ze sousedek (samozřejmě ti, co jsou téměř pořád doma) mají "medvěda", jehož řev se ozývá ve chvíli, kdy zachází slunce... a končí, když slunce vychází.

Oni si zvykli, ostatní ať si prý zvyknou taky.

Jen čekám, až půjde první ochotník s otráveným buřtem okolo ...

S tímto názorem nesouhlasím. Podle mých zkušeností je to jen o tom, jak se majitel psovi věnuje, zajímá se a jakou má vůli něco řešit. Kde je zájem a vůle, dá se to vždy vyřešit a není nutné ani použít násilí, rádoby výchovné obojky nebo jiné prostředky.
Jen to chce zájem a ochotu hledat řešení.
Tam, kde si někdo pořídí psa, uváže ho a vidí ho 1-2x za den na par minut, kdy mu hodí jídlo a doplní vodu to samozřejmě moc nejde. Ale tito by si ani žádné zvíře pořizovat neměli.

Souhlasím s Vámi, ale bohužel právě takových je obrovská spousta :(

sirko
hodnocení

ano a právě to celé je můj případ

dva 50ti kiloví psi zavření každý zvlášt v kotci

a se sousedem nulová domluva

darsi
Jestli tohle myslite opravdu vazne - pokud jsou psi jen zavreni v kotci, nikdo se jim nevenuje, dostanou jen vodu a zradlo, pak brzy zdechnou - do dvou let. Samozrejme si muze poridit dalsi chudaky, kteri budou jen stekat a stekat do smrti.
No, pak to můžete zkusit nahlásit na veterinu aby provedli kontrolu. Sice mu je nejspíš hned neodeberou ale už bude v hledáčku a možná i s nejakou pokutou. A možná se nad sebou i zamyslí a pokud se poštěstí, začne se jim více věnovat

hodnocení

0x

Spěte při zavřeném okně a před spaním si dejte pivo

Nebo pro jistotu tři :-D

hodnocení

0x

Měšťáci kecají. Chtěli se vás zbavit, abyste je už nevolal.

Částečně teda mají pravdu, na normální projevy psa se rušeni noč. klidu opravdu nevztahuje, ale když pes štěká opravdu většinu noci, tak ano.

Ale je fakt, že posuzování (nad)míry obtěžování je těžké. viz

sirko

zjištoval jsem na internetu a můžu podat stížnost na městáky, město i hygienu. ale jelikož na štěkot psů neexistují na hygieně normy, jsou prý ty stížnosti zbytečné

zatím mi z toho vychází to, že mě to bude stát dalších X tisíc za venkovní rolety nebo si vyrobím nějaké sendvičové okenice, ještě musím zjistit, co je nejvíce protihlukové

p23®
hodnocení

0x

Zákon o rušení nočního klidu zahrnuje i nadměrné štěkání psů.

Pokud pes v noci soustavně štěká, můžete se obrátit na místní úřady nebo policii, což jste udělal, ale asi to nechtěli řešit. V případě selhání těchto kroků, můžete zvážit žalobu u soudu.

Vím, chcete mít klid. Někdy, ale člověk musí přitvrdit, aby měl svůj vlastní klid. Zkusela bych souseda ještě jednou oslovit. Upozornit ho na to, že pokud to nebude řešit, budete se muset obrátit na pomoc úřadů. Je to jeho povinnost, aby to řešil. Ne Vy. Ležet na zemi a pod. Aby věděl, že štěkání jeho psa Vás soustavně obtěžuje a nevyspíte se. Možná to pochopí a bude jednat.

Možná by bylo dobré tyto zvuky v noci nahrát. Poslouží jako důkaz. Ale pozor, nahrávání zvuků může být regulováno zákony o ochraně soukromí, takže se ujistěte, že jednáte v souladu s místními předpisy.

Je potřeba se v noci dobře vyspat. Držím Vám palce. Zdravím.

Na a jak to majitel psa může řešit? Kdyby ho chtěl doma, už ho tam má. Jedině by ho pustil na nějakou zadní zahradu, jestli má, kde bude rušit někoho jinýho..
p23®

Jak? To už je jeho starost. Majitel psa nemůže stálým štěkáním svého psa obtěžovat ostatní. Zvláště v nočních hodinách. Pán na to upozorňuje, tak je třeba mu vyhovět.

Rada: Možná pomůže psí psycholog.

@tomkk

To je starost majitele čokla. Pořídil si ho, ať se stará. Už jenom že to řeší autor dotazu je v prdeli.

Čoklů jsme měli dost, pak jsme zmoudřeli. Máme klid. A to jsme ty čokly měli buď na hlídání ovcí, nebo proti prasatům a jejich nájezdům na zahradu. Teda mělo to z naší strany opodstatnění. Většina pseudo lidí si kupuje čokly proto, že mají bolavý vztahy s lidma nebo si chtěj něco dokázat-hele,mám velkýho čokla to čumíte co?

Ještě bych pochopil důchodce, co si vezme malýho psa jako společníka.

pb®
tomkk majitel psa má řešit štěkání psa především výchovou. Pokud se mu nedaří, je to jeho věc a má psa na noc zavírat do baráku, kde nebude obtěžovat okolí. Bohužel majitelé psů jsou často bezohlední. Nevadí jim čoklem obtěžovat kde koho, často je jejich čokl víc, než cizí batole, klimakteričky si často pořizují psa místo dítěte a také se tak k němu chovají. Pokud mi majitel tvrdí, že si mám na štěkání psa celou noc zvyknout, pak si jeho psi budou muset zvyknout na ultrazvuk, kterým je budu týrat celý den. Zavřeni v kotci nebudou mít kam utéct a třeba po celém takovém dni dají v noci pokoj. Že jim to bude vadit je mi jedno, tak jako je jejich majiteli jedno, že se v noci kvůli němu nevyspím.
05.05.24 16:09

pb*palec*

@pb

klimakteričky si často pořizují psa místo dítěte a také se tak k němu chovají.

To je sakra pravda a ne jen klimakteričky, hodně mých známých ženských si čokla koupily, aby zalepily díru po chybějícím manželovi/otcovi svých dětí/partnerovi. Takže když už se jim podaří někoho domů pozvat, tak obraz čokla válejícího se v posteli odežene většinu dobrých chlapáků...a tak to táhnou tyhle ženštěny se svýma čoklama dál. Děti bez mužských vzorů...Když jsem jim to řek do očí, tak se tak trošku zlobily a nechtěly to přiznat. Těžko budou shánět. Včetně milence, ani ten milenec nebude vidět v takový respekt, pokud bude mít on sám úroveň

Nojo pejskaři, a také kuřáci, to jsou speciální typy lidí. Postupovat je nutno dle hesla: na hrubý pytel hrubá záplata.

Pokud po někom něco chci a nebudu se zajímat o to, zda to může udělat, protože přece já mám svoje práva o on ať si to zařídí jak chce, třeba ať psa utratí, tak tohle má jediný konec - vzájemný konflikt, který může pěkně vygradovat. Tazatel si to naštěstí narozdíl od některých antiklimakteriků uvědomuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]