Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím natřít rezavou karoserii před nátěrem?

Od: ludek* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
chtěl bych si na autě místa která jsou rezavá ošetřit a natřít základem a pak stříknout barvou.
Rez mohu smirkem přejet ale není potřeba použít ještě něco jako rezistin aby to tu rez dokonale vyžralo?
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Tak pred naterem pouzijte bezoplachovy odrezovac. Natrete, nechate den pusobit a az pak nater.

Tak, nebo nátěr zastavovačem koroze (nátěr se vsákne do koroze a zastaví další korozivní procesy).

w

Zrovna jsem v ball cz nedávno na něco takového koukal, vážně je to dobrý i na karoserii? Můžete poslat nějaký konkrétní odkazy, ideálně někdo kdo má zkušenosti s auto klempíři no?

ludek*
hodnocení

Aha a jde to běžně koupit v barvách-lakách?

hodnocení

0x

Na rez mám nejlepší zkušenost s Brunox epoxy. Je to odrezovač a základní barva v jednom.

david3
hodnocení

0x
Dobrý den, použití antikorozivního základu např.: Reaktivní, Epoxidový, případně antikorozivního tmel bez potřeby základu. Já bych použil reaktivní základ posléze tmel vyztuženými skelnými vlákny, potom plnič pak barva v případě potřeby bezbarvý lak, nevím jestli máte metalízu, nebo pastelky.
Normálně obrousit hrubost brusiva P-240 probrusů se nebojte, posléze reaktivní základ pak tmel vyztuženými skelnými vlákny, v případě díry vybroušené použít pod tmel třeba perlinku. Zbrousit tmel hrubosti P-240 i okolní povrch do rozstřiku pak plnič( zajistí se plynulé přechody a elasticita) zbrousit s pudrem hrubostí P-500 musí se zbrousit přechod a pomerančová kůra pak barevný lak, v případě potřeby bezbarvý. Asi bude potřeba si pak vzít leštičku, vyleštit aby nebyla poznat oprava.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]