Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svarovani MMa

Od: kuba89 odpovědí: 12 změna:
Zdarec může mi někdo poradit koupil jsem si k invertoru rutilkove elektrody a mám problém že mi neustále prskají a i výsledný jev je nic moc struska jde špatně dolů a když chci pěknou housenku musím jet fakt hodně pomalu a i když jsem změnil polaritu ubral proudu tak mi to moc nepomohlo

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x
A vysusil jsi elektrody? Kolikatky to jsou a jaký proud?
kuba89

jsem to nově koupene elektrody :D proud jsem pouýíval 65A a zkoušel jsem i 55 a žádna změna polaritu jsem pro jsitotu zkontroloval a bylo to oka material očistěný taktež divim se kde je zakopaný pes jelikoš s bazickou mam vystavni svary

kuba89

elektrody jsou 2.5mm

hodnocení

0x

No vidíte a kamarád, kterého zneužívám když je třeba něco svařit (teda mimo grogu ...) , používá výhradně rutilové elektrody.

hodnocení

0x

Co jsi svářel?

kuba89

klasickou 5mm pasovinu černá ocel

hodnocení

0x

A máš kleště na mínus pól a kostru na plus?

kuba89

jj přehodil jsem to

milanb
hodnocení

0x
Zkontroluj proud, jestli nemas moc nizky, na krabici bylo melo byt napsane jak polarita, tak rozsah svarovaciho proudu. Moc nizky je taky chyba.

spu
hodnocení

0x

Musíte trénovat, zkoušet různé proudy. A jestli se vám zdá rutilka špatná, vyzkoušejte bazickou.

kuba89

z bazickou si pravě rozumim no :)

hodnocení

0x

Zdravím,

Proč tak nízký proud? Obecně se počítá na 1 mm elektrody 3A5-40A,na 2,5mm rutilku bych pod 80A nešel spíš 90A.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]