Nejste přihlášen/a.
Uvažujeme o koupi chatky, chtěli bychom ji jen trochu renovovat a používat (nechceme stavět novou). Od koupě nás odrazují praskliny v základech, prý se po zimě ještě trochu zvětšily.
Dá se to nějak opravit, aby se to nezhoršovalo?
Máte konkrétní radu, postup co s tím?
Děkuji
Základy jsou holt mělko. Se nestavělo na 100 let, to je typická chata že sedmdesátých let, To už kupujete pravděpodobně od potomků stavitelů
Ale než by tohle spadlo, tak vy už budete dávno mrtvý (Neboli, dalších 35 let to bude stát určitě).
Naopak to můžete dobře použít ke snížení ceny. Mám to stejně a koupil jsem to asi za 130 000 i s pozemkem, Tam už byly díry že i myši tam lezli Ale stěžovat si nemohu, spodek jsem za bednyl a jen ten vršek viděla ročně cca jako byla kupná cena
Takže, risk je zisk, kdo se bojí, se.. ...
Za kolik to máte možnost koupit? Pokud to není tajný.
Kdy jste koupil? Dnes taková chata v OK stavu má hodnotu 700-1000tis. Otec taky před 5ti lety koupil chatu za 250tis a teď by ji s přehledem prodal za 850tis.
Až na tu odpadní trubku ze dřezu, která je evidentně hrdlové HT alespoň nahoře, a dole je vsazené do původního PVC souhlas.
Ale třeba je to kouzelná rozvojová lokalita v Pze a obrovský pozemek )
Tak není, je to Jihlava a mimo rybníka a chatových osad v okolí tam nic asi není. Odkaz sem dávat nebudu, ale každý si to za 4 vteřiny najde sám.
mám pravdu, je to novodobý kanál viz foto To šlo poznat i z úvodní fotografie
ale pokud už i makléř v inzerci hlásí, že to je určeno k radikální rekonstrukci, tak ...
... tazatelka se neptá na názor na cenu, ale jestli to spadne. No, taky jsem napsal že to asi jen tak nespadne. Každopádně ve smlouvě bude, to co v inzerci, že to je určeno k rekonstrukci a to důkladné, čímž padají jakékoliv záruky, je to prodáváno ve stavu jak leží a běží (is as).
Na totální než soukromí jsou asi paneláčnici zvyklý, takže to jim vadit nemusí. A mega někdo může vydělat za půl roku, takže jí ta cena může být akceptovatelná Stejně jako ta lokalita.
Já to vidím tak že by to 20-40 let mohlo držet pohromadě, Pokud do toho nebude zatékat a nevlezou tam myši, ty sežerou i dřevo
Zdravím všechny,
ano, pod tím deklem je septik, podsklepená je pouze veranda, praskliny jsme zevnitř neviděli. Jedna bude asi v rohu sklípku, druhou zevnitř vidět ani nelze.
Za chatu chce majitel milion a slevit nechce, prý kvůli poloze pozemku (pozemek je necelých 400 m2).
Okolí je opravdu pěkné, ale i tak se nám to zdá moc.
A kolik to má pro tebe cenu?
1 000 000 je evidentně moc, protože to už by měl dávno prodaný.
Takže reálná hodnota bude tak na 800 s otazníkem
Vzal bych si je do kufru s návrhem smlouvy, hodil mu to tam na stůl, a řekl, příští měsíc už to bude 750. Kdyby ještě váhal, tak bych mu řekl že až se mu ty praskliny zvětší tak už to nekoupí vůbec nikdo, ať není hladovej.
A teď jsem prozradil svoje know-how
Ps: Kdyby se ta zídka měla odklánět směrem z kopce, vyřešil bych to 2 Tatrovkama hlíny, Ale předtím bych tam svahov co. bagrem vyřezal takový zuby na rostly teren. Náklady odhadem do 10 000, pravděpodobně bych to spojil i s dalšími planýrovacíni pracemi
Vy chcete kupovat chatku a vlastně kupujete jen pozemek. To že tam stojí taková barabizna je celkem nepodstatné. To je jen takový "bonus" na zbourání. Co tvoří cenu je pozemek a na to je třeba poutat pozornost, ne na praskliny v kamenném zdivu. Ono se těch závad vůbec najde asi více. Takže se nezabývejte něčím, co nejde rozumně řešit a kupte rozumně něco, na co máte a dokážete vyřešit. Pokud se vám zdá, že místo je hezké, dá se pozemek zhodnotit lépe a i lépe bydlet, než chodit stále vedle něčeho, co se časem bude stále rozpadat a nebude mít rozumné řešení za rozumné peníze. To je vhodné pro někoho, kdo to zbourá a postaví lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.