Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení soklu

Od: honziczech® odpovědí: 7 změna:

Chci u starého baráku obložit sokl xps polystyrenem. Předtím byl sokl z cihel, ty se samozřejmě drolí a táhnou vlhkost. Nad soklem je barák zateplený. Potom co jsem dal pryč cihly jsem naměřil, že na jedné straně je vzdálenost soklu od omítky 10 cm a na druhé straně 5 cm. Mám dát 5 cm polystyren všude a vyrovnat do buchtami, nebo koupit více tlouštěk polystyrenu? Sokl budu dávat do nezamrzné hloubky. Lepenka na soklu je nepoškozená.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Určitě více druhů XPS, nebo soklového polyše.

Sokl budu dávat do nezamrzné hloubky**** to je jak hluboko. Kolik je to pod úrovní podlahy? A co vlhkost, o které nepíšete. Kde je hydroizolace?

hodnocení

80 cm pod povrch, hydroizolace zajištěna lepenkou.

Kolik je to pod úrovní vnitřní podlahy?

Jak je to s hydroizolacím když se rozpadají cihly? To uzavřete vlhkost XPS?

hodnocení

0x

Proč zateplujete sokl, který "táhne" vlhkost a cihly se drolí? Nejprve proveďte sanaci vlhkého zdiva a až po vysušení proveďte povrchovou úpravu soklu. Takhle polystyrenem zakryjete problém s vlhkostí a vlhkost se potáhne ještě výš a už ji neodvětráte.Výsledkem bude zaplísněný a vlhký dům

hodnocení

0x
Větší tloušťka zateplení je vždy lepší.
Jak budete řešit detail hydroizolace, budete dělat zpětný spoj nebo lepenku prodloužíte přes zateplení?

hodnocení

Upřesňuji, že základ je izolován lepenkou která je dostatečně vytažena nad terén. Cihly byly tedy jako obklad. Technologie není problém. Problém je že sokl je vůči fasádě do trojúhelníku.

km
hodnocení

0x

váš popis situace nechápu

zateploval bych pouze v případě, že je zdivo suché

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma lepení polystyrenu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]