Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otisk zespodu umyvadla

Od: lujs® odpovědí: 6 změna:

Zdravím. *slunce*

Můžete mi prosím někdo poradit jak mám udělat obtisk nebo něco podobnýho zespodu umyvadla, tak abych si na desku stolku mohl podle toho namalovat přesný tvar který se vyřízne a umyvadlo se do něj zapustí. Umyvadlo je ale obyčejné. Není zápustné. Díky Lujs

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

jestli jsem dobře pochopil, asi bych otočil umyvadlo. Sehnal několik kartonu, krabic, a zkoušel stříhat a stříhat a stříhat

Udělat maketu a pak překleslit na desku, odříznout o 1cm méně a pak jen doladit.

doplněno 10.06.10 08:30:

Luisi, po víkendu (snad to stihnu) můžu dotat i foto, páč mě čeká podobné u truhláře 2x umyvadlo do dvou skříněk. Nechce nové zapuštěné za 300-600Kč.

hodnocení

Milane zdá se že váš nápad je jednodušší a míň náročnej. *palec*(body dám až na konci diskuse).

Uvidím. Ještě si počkám, třeba někdo ještě něco poradí. Mám na to zhruba měsíc a půl.

jsem*
hodnocení

0x

A proč otisk? Posadím umyvadlo na balící papír (ze sešitu bude malej) *smich*, obkreslím, vystříhnu ,a tu díru, co v papíru vznikne, nasadím na umyvadlo a podle potřeby dopracuju profil. Nebo pokud chcete, aby kousek vyčníval nad skříňku, tak si po obkreslení uděláte souběžnou čáru a vystřihnete menší. Hodně štěstí a "dvakrát měř a jednou řež!"*pivo*

hodnocení

0x

Nejde náhodou u to obloukové vykrojení v předu umyvadla? Čili o přední desku, která bude mít po úpravě tvar širokho písmene " U "?

hodnocení

Chci to tak jak sem to popsal v otázce ,,tak abych si na desku stolku mohl podle toho namalovat přesný tvar který se vyřízne a umyvadlo se do něj zapustí. O žádný přední desce nebyla řeč.Chci aby ta díra byla co nejpřesnější a hlavně abych těch desek nemusel kupovat 10. Nebude to dělat odborník ale obyčejnej smrtelník.

hodnocení

0x

Pomůže jenom otisk. Takže otoč umyvadlo vzhůru nohama, v rovině ve které má být otvor nalep kolem dokola proužek plastelíny - formely nebo těsta z mouky, to je fuk. Pokud možno do roviny. Jako separaci můžeš použít silnější mýdlovou vodu, kterou natřeš umyvadlo při plastelíně. Až vyschne, rozdělej si sádru, ideální by byla modelářská, ale jde to i obyčejnou. Tou řidší sádrou polej ten styk plastelíny a umyvadla kolem dokola. Můžeš i více sádry, bude to pevnější. Až sádra ztvrdne, odlep plastelínu od umyvadla a zůstane ti šablona - rovina ze sádry. Když náhodou při sundavání praskne, ten polámaný prstenec poskládáš na desku tak, jak byl na umyvadle. A potom z VNITŘNÍ strany sádry tužkou nakreslíš linii řezu.

Dvakrát řež a jednou měř! Bacha, je to obráceně! A před vlastním řezáním do desky obkresli tu sádrovou šablonu na velký papír, vystřihni a vyzkoušej!

Ať se ti daří!

doplněno 09.06.10 19:41:

dodám, že musíš opravdu tu sádrovou šablónu obkreslit na papír a tu z papíra obkreslit na desku, protože papír je dá se říci 2D a ta sádrová šablona bude 3D a těžko ji budeš vzhůru nohama obkreslovat na desku. Chce to trochu prostorové představivosti. Jako třeba hrát 3D Tetris.

doplněno 09.06.10 21:32:

Tak stříhej a stříhej a stříhej...

a dej vědět...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]