Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odlepená dlažba

Od: vn odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

lepil jsem dlažbu do garáže v novostavbě a po 1/2 roce jsem zjistil, že se mi jaksi odlepila. Skladba podlahy je základ. deska, ipa, polystyren 5cm (značení bylo něco jako Z100), folie, beton 9 cm s karisítí, lepidlo CERESIT a dlažba.Když jsem lepil dlažbu, tak byl beton asi 1/2 roku starý, tak jsem lepidlo udělal trochu řidší a lepil a lepil. Lepidlo bylo CERESIT. Lepidlo drží perfektně na betonu, ale na dlažbě ne. Dlažba se loupe po celých dlaždicích a lepidlo je vždy na betonu. Na dlažbě jsou jen jakési drobné zbytky. Nevím tedy, co mohlo být špatně. Pro ilustraci přikládám foto.

Můžete někdo poradit?

Děkuji Novotný

Odlepená dlažba

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vzhledem k tomu, že jste použil velmi kvalitní lepidlo, je téměř jisté, že jste se při jeho použití nedržel doporučených pravidel k jeho použití. Při použití lepidel na bázi epoxi je dost důležité pravidla dodržet - z vyjádření bych odhadl, že jste použil v teplém prostředí studenou keramiku... zmínka o řídší lepící hmotě je sama o sobě již nápovědou k neúspěchu...

vn
hodnocení

Díky za odpověď, dlažbu jsem lepil v létě, kdy bylo cca. 25 stupňů. Dlažba měla shodnou teplotu s okolím. Lepidlo nebylo jak polívka. Hřebenem jsem ho pohodlně roztáhl a ihned pokládal dlažbu. Nevím, jestli nemělo na nepřilepení dlažby vliv, že se ze spodu dlažby místem vyskytuje nějaký prášek (něco jako vápno). (je to vidět na fotce). A jestli to nezareagovalo s tím lepidlem. Připadá mi totiž, že ten povrch lepidla kde se to dotýkalo je jaksi "zvětralý". Dlažba je od českého výrobce.

Opravdu netuším, kde je problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]