Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
lepil jsem dlažbu do garáže v novostavbě a po 1/2 roce jsem zjistil, že se mi jaksi odlepila. Skladba podlahy je základ. deska, ipa, polystyren 5cm (značení bylo něco jako Z100), folie, beton 9 cm s karisítí, lepidlo CERESIT a dlažba.Když jsem lepil dlažbu, tak byl beton asi 1/2 roku starý, tak jsem lepidlo udělal trochu řidší a lepil a lepil. Lepidlo bylo CERESIT. Lepidlo drží perfektně na betonu, ale na dlažbě ne. Dlažba se loupe po celých dlaždicích a lepidlo je vždy na betonu. Na dlažbě jsou jen jakési drobné zbytky. Nevím tedy, co mohlo být špatně. Pro ilustraci přikládám foto.
Můžete někdo poradit?
Děkuji Novotný
Díky za odpověď, dlažbu jsem lepil v létě, kdy bylo cca. 25 stupňů. Dlažba měla shodnou teplotu s okolím. Lepidlo nebylo jak polívka. Hřebenem jsem ho pohodlně roztáhl a ihned pokládal dlažbu. Nevím, jestli nemělo na nepřilepení dlažby vliv, že se ze spodu dlažby místem vyskytuje nějaký prášek (něco jako vápno). (je to vidět na fotce). A jestli to nezareagovalo s tím lepidlem. Připadá mi totiž, že ten povrch lepidla kde se to dotýkalo je jaksi "zvětralý". Dlažba je od českého výrobce.
Opravdu netuším, kde je problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.