Nejste přihlášen/a.
Hezké odpoledne,
mám problém: jako budoucí samoživitelka jsem si s ohledem na finance zakoupila repasovanou pračku v bazaru, slušnou značku. Jsem s ní celkem spokojená, prádlo pere pěkně, neskáče při odstřeďování sem a tam, je tichá. Ale: ať dělám co dělám, nemohu se zbavit zápachu zatuchliny uvnitř pračky. Už jsem ji naplno spustila se Savem na praní na 95 stupňů, totéž udělala s octem, pečlivě vymyla těsnící gumu... Ale nic. A to ji samozřejmě po praní nechávám otevřenou, aby "luftovala". Bojím se v ní prát pleny a oděvy na miminko. Nemáte, prosím, zkušenosti, co by se s tím ještě dalo dělat? Už si nevím rady. Budu vděčná za tipy a rady.
To jsem právě též řešila. Někdy mám dojem, že prádlo i po vyprání na vysokou teplotu zůstává studené. Což u minulé pračky nebylo, vytahovala jsem prádlo ještě teplé. Ale to asi není jednoznačný znak, že nezahřívá, prosím? To máchání pak asi probíhá studenou vodou... Nicméně: stará pračka byla zvenku teplá a koupelna voněla práškem na praní. Tady zůstává pračka studená, což mi bylo také podezřelé. Jak bych to zahřívání mohla poznat, prosím?
Sahnout si behem prani na sklo dvirek. Pokud je tam kryci dekl, ktery toto nedovoli, tak zkusit za chodu, kdy by mela byt voda zahrata, vypustit trochu vody z vypousteci hadicky dole u filtru.
Nebojte, jde to snadno odspuntovat a zaspuntovat a tece to pomalu. Staci pod hadicku dat hadr. Zadna potopa se nekona. Akorat pozor, at se neoparite, takze radeji zkouset pouze max na 60 stupnu.
Pokud je studena, bylo by idealni sehnat v okoli nejakeho sikulu, ktery multimetrem promeri odpor topneho telesa a termostatu. Pokud se ukaze, ze je jedno z toho spatne, lze koupit nove (je to obvykle oboji jako jeden celek). Primo na starem bude cislo, podle ktereho se koupi totozne nove.
Mereni je otazka peti az deseti minut vcetne odsroubovani deklu z pracky. vymena za nove je pro sikulu zalezitost take na pet minut. Drzi to obvykle jen jeden sroub.
Pokud je mereni v poradku, pak zkusit zahybat vsemi kabliky a konektory vedoucimi k termostatu a topnemu telesu a zkusit ohrev vody jeste jednou.
Pokud ani to nepomuze, tak volat opravare pracek.
Kdysi mi takhle zasmrádla stará pračka. Po podrobném zkoumání jsem na to přišla: bylo potřeba vysunout a pečlivě vyčistit nádobku na aviváž. Vyčistila jsem ji a i tu na prášek na praní a byl pokoj.
Aviváž od té doby nedávám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.