Nejste přihlášen/a.
Zdravím, obracím se na vás s prosbou, jestli někdo nemáte zaručený tip na to, co udělat, abych odehnal holuby z balkónu (bydlím v 6. patře paneláku). Resp. oni sedají i na parapet okna vedle (tam mám CD a alobal).
Mám na balkóně nainstalovány dva celkem velké umělé modely dravců (díky tomu byl tak měsíc klid, ale už se toho nebojí, klidně si vedle toho sednou!).
Potom jsem dal po celé délce na lanku sáčky přilepené za jedno ucho, aby se nafukovaly, jak fouká (to stačilo jen tak na týden, pak si na to opět klidně sednou).
A teď nedávno jsem ještě přidělal po celé délce proužky alobalu a staré CD a to vydrželo ale jen tak 3 dny.
Vážně už nevím, co s tím. Oni se vůbec nebojí ani když je začnu odhánět (když začnu tleskat, zakřičím, zabouchám atd.) tak ani hned neuletí...
Budu moc vděčný za všechny rady! Díky předem!
V jednom domě v Karlíně mají asi 5 až 10 cm nad okrajem zábradlí balkonu natažené napnuté lanko, holubi nemohou přistát na zábradlí a nemohou seskočit dolů. Dál bez mezipřistání na zábradlí nevlétnou (dokud na to nepřijdou).
U panelového domu na sídlišti holubi přistávají na spodním okraji balkonu, podlezou pod deskami zábradlí a snaží se uhnízdit přímo na balkonu, lodžii a tomu se dá zabránit napnutím drátu mezi zemí a spodním okrajem zábradlí.
Funguje, ale lidé si zadrátují výhled z balkonu. Ve městě obtěžují holubi, na venkově zase kočky uprostřed záhonu...
Já zkoušel vše - plastové dravce, CD, spreje. Nic nepomohlo. Sítě ani hroty jsme nechtěli instalovat. Důchodci že vchodu je ještě krmí, tak jich bylo pořád (i v 10 patře) plno. Nakonec se osvědčilo jedno velmi drastické řešení. Koupil jsem klasickou zaklapnou past na krysy. Tu jsem nastrazil. Večer se do ní Holub chynul. Hned mu to zlomilo vaz. Od té doby (asi 2 roky) je naprostý klid.
A hlavní problém je, že netuším, jak se tam dostat a vyčistit to.
Zevnitř je zábradlí "něčím" zakryto, nejde to uvolnit alespoň odspodu? A dostat se tam, vyčistit (pokud to neudělá déšť) a upevnit hroty...
Píšete ---co mě napadlo je hadr na koště, ale bude to padat dolů, z toho asi sousedi radost mít nebudou
Sousedi to nemají zasklené, jako Vy?
Pokud to mají sousedé zasklené, nic jim na balkon nebude padat. Pokud to nemají zasklené, tak od nich to jde vyčistit v pohodě.
Pak nalepit hroty
Nechápu zcestnou logiku! Když to budete čistit=něco spadne k sousedů. Ale když tam sedají holubi, tak zaké vždy něco spadne k sousedům?!
Jinak je problém zazvonit na partaje pod Vámi a sdělit jim, že musíte uklidit po holubech a je možné, že něco k nim může spadnout?
Prostě mi přejde že spousta lidí hledá jak to nejde místo jít a udělat!
Pane Diesel
Prostě mi přejde že spousta lidí hledá jak to nejde místo jít a udělat
Svatá pravda. kdo chce hledá řešení, kdo nechce, hledá důvody.
Jsem přesvědčen, že lze určitě najít řešení, ale musí se opravdu chtít.
Prosím vás, nic nedrátujte. Udělejte si pletivový sklopec, podepřete laťkou, dovnitř zrní. Laťku na provázek. Až holub přiletí, neodolá, Vy podtrhněte laťku. Pak ho odneste na obecní úřad. Živého. Nebo likvidace ve smyslu -Kde není žalobce, není soudce. Pozn: Brzy by mohl mít holub stejná práva jako člověk.
Ak by sa vybudovala pomocna konstrukcia z profilov, ktora by vytvorila hrany kvadra, tak to slo zasietovat, len estetika by bola o nicom.
Zasíťovat to půjde stejně (blbě) jako cokoliv jiného. Budete řešit nějaký rám, upevnění na nosnou konstrukci horního a spodního balkónu, součinnost obou partají a nakonec si někdo vzpomene, že to, co jste vyrobil, mění vnější vzhled budovy a tím pádem potřebujete souhlas 75-100 procent vlastníků jednotek, zasahuje to do zateplení, snižuje pevnost nosné konstrukce balkónu, a tím pádem potřebujete projekt, stavební povolení, statický posudek, požehnání papeže a dalajlámy. Celé to pak ztroskotá na tom, že strážní pes na magistrátu nemohl poskytnout požadovaný otisk pravé přední packy v dostatečné kvalitě, poněvadž cestou do práce mu drápek přiskříply schody eskalátoru.
No, nepomohl jsem. Ve zkratce: Bez nosného rámu mezi vrchním a spodním balkónem to nepůjde, ale možná by stačila svisle napnutá ocelová lanka v rozích a u zdi. U takové konstrukce odpadá alespoň riziko, že Vasil s Ivanem, co zprasili instalaci, zmizí kdesi na Ukrajině a vy si, coby zadavatel, půjdete sednout, poněvadž se to celé poroučelo z výšky k zemi na nebohé kolemjdoucí.
Fajn, a v horním patře to ukotvím k obloze
...už vidím, jak je majitel domu nadšením bez sebe, že se mu budou do nové fasády vrtat díry.
Fajn, a v horním patře to ukotvím k obloze****na to jsem čekal, ale Vy určitě víte, že i to lze vyřešit, když se chce.
že se mu budou do nové fasády vrtat díry****Proč? Vždyť to lze vyřešit i bez vrtání.
Pokud se tedy chce najít řešení.
Fajn, a v horním patře to ukotvím k obloze
...už vidím, jak je majitel domu nadšením bez sebe, že se mu budou do nové fasády vrtat díry.
ad a) V sousedství nad horní balkony dodatečně instalovali stříšky, kvůli stížnostem, že jsou moc na ráně co se týká slunce,deště apod.
ad b) Věčný problém. Ale u lodžie ta síť taky nelevituje v prostoru a ano, když si ji jeden z nájemníků naproti svévolně instaloval, řval tamní předseda,že to bylo slyšet až u nás. Když se uklidnil, prohlásil: No, fasáda je v pr..., kdo se má furt rozčilovat, ať se na tý síti třeba oběsí. A tím to skončilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.