Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyrovnává podlaha při suchém betonování?

Od: dosek odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chystám se betonování pokoje na chatě 4x6m. S betonovaním mám zkušenosti, ale ne s podlahou. Původní podlaha má špatné izolační vlastnosti (vlhkost, chlad).

Takže mám navrženou novou podlahu ve dvou vrstách plus 2x hydroizolace a podlahový polystyren uprostřed.

Beton mi dovezou na korbě. (tekutý sem nedostanu)

Prosím o vysvětlení jak vyrovnávat podlahu, aby byla vodorovná, jak se to dělá?

Děkuji

Dos

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

el
hodnocení

1x
Nevim jak se to běžné dělá, ale dělal jsem to tak že jsem si po stranách a uprostřed usadil do potěru ud profily na SDK do roviny a pak po nich stahoval betonovou směs latí.

hodnocení

1x

Rozdělte do dvou pruhů po 2m. Po každém okraji podhodíte suchý beton v pásu a položíte např. lešeňovou trubku a tu dáte do vodováhy. To samé provedete s s druhou rovnoběžnou stranou. Trubka je zafixovaná do betonu a už se nehne. Pak dohodíte suchý beton v prostoru mezi a ve dvou stáhnete přebytek. Až se dostanete na konec trubek, tak zase provedete se suchým betonem podsypání a trubky povytáhnete a přeměříte vodorovnost nejlépe hadicovou vodováhou. Tak vytvoříte první polovinu místnosti. Podobně provedete i zbytek. Ale 24m2 je velká plocha na zpracování. Objednal bych beton 2x za sebou s půldenní přestávkou neboť za hodinu vám začne beton tuhnout a vy nestačíte zpracovat všechno.

hodnocení

0x

Po stranách si uděláte "vágrys", (hadicová vodováha, laser.. běžně se dělal v koutech, na špaletách, a na ploše pak ccametra půl až dva metry od sebe) od něj si odměříte výšku čisté podlahy a a u každéh bodu terče, ty se pak spojí v platle (chce to trochu cit nebo si udělate 2x pás 10x100cm z pozink plechu) po kterých strháváte= beton na ploše. Nebo jak píší další usadit na potřebnou výšku profil na sdk či trubky a stahovat po nich.

krtek6
hodnocení

0x

možností je několik...

buď si uděláš betonový "pucky", které srovnáš do roviny a podle nich stahuješ latí zbytek plochy a nebo já to dělal naposled trochu po "ukrajinsku" kdy jsem si nechal udělat L profil s dírama, pak jsem do základu navrtal hmoždinky, do kterých jsem osadil odpovídající velikost a délku kombi šroubů (to na čem drží umyvadlo) a pomocí matek jsem vyšteloval L profil do roviny a tím mi vznikla absolutně rovná rovina...pak jen nasypal potěr a stáhl a uhladil pomocí vodících L profilů...L profil jsem měl proto, protože mi dělal zároveň dilataci mezi další podlahou

dosek
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma hadicová vodováha
Otázky na téma vodováha hadicová

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]