Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chystám se betonování pokoje na chatě 4x6m. S betonovaním mám zkušenosti, ale ne s podlahou. Původní podlaha má špatné izolační vlastnosti (vlhkost, chlad).
Takže mám navrženou novou podlahu ve dvou vrstách plus 2x hydroizolace a podlahový polystyren uprostřed.
Beton mi dovezou na korbě. (tekutý sem nedostanu)
Prosím o vysvětlení jak vyrovnávat podlahu, aby byla vodorovná, jak se to dělá?
Děkuji
Dos
Rozdělte do dvou pruhů po 2m. Po každém okraji podhodíte suchý beton v pásu a položíte např. lešeňovou trubku a tu dáte do vodováhy. To samé provedete s s druhou rovnoběžnou stranou. Trubka je zafixovaná do betonu a už se nehne. Pak dohodíte suchý beton v prostoru mezi a ve dvou stáhnete přebytek. Až se dostanete na konec trubek, tak zase provedete se suchým betonem podsypání a trubky povytáhnete a přeměříte vodorovnost nejlépe hadicovou vodováhou. Tak vytvoříte první polovinu místnosti. Podobně provedete i zbytek. Ale 24m2 je velká plocha na zpracování. Objednal bych beton 2x za sebou s půldenní přestávkou neboť za hodinu vám začne beton tuhnout a vy nestačíte zpracovat všechno.
Po stranách si uděláte "vágrys", (hadicová vodováha, laser.. běžně se dělal v koutech, na špaletách, a na ploše pak ccametra půl až dva metry od sebe) od něj si odměříte výšku čisté podlahy a a u každéh bodu terče, ty se pak spojí v platle (chce to trochu cit nebo si udělate 2x pás 10x100cm z pozink plechu) po kterých strháváte= beton na ploše. Nebo jak píší další usadit na potřebnou výšku profil na sdk či trubky a stahovat po nich.
možností je několik...
buď si uděláš betonový "pucky", které srovnáš do roviny a podle nich stahuješ latí zbytek plochy a nebo já to dělal naposled trochu po "ukrajinsku" kdy jsem si nechal udělat L profil s dírama, pak jsem do základu navrtal hmoždinky, do kterých jsem osadil odpovídající velikost a délku kombi šroubů (to na čem drží umyvadlo) a pomocí matek jsem vyšteloval L profil do roviny a tím mi vznikla absolutně rovná rovina...pak jen nasypal potěr a stáhl a uhladil pomocí vodících L profilů...L profil jsem měl proto, protože mi dělal zároveň dilataci mezi další podlahou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.