Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení myčky nádobí na vodu a odpad

Od: ludek* odpovědí: 29 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se poradit ohledně připojení vody pro myčku nádobí jak přítoku tak odpadu vody.
Nejprve jak to udělat abych mohl připojit přítok? Vkládám první fotku.
Druhá věc odpad příjde napojit na syfon na to teď ucpané kolínko? Nebude tam zbytečně to kolínko vadit při průchodu odpadu?
Rozdělal jsem to a je tam prasklé těsnění, vadí to?
Děkuji za pomoc

Připojení myčky nádobí na vodu a odpad
Připojení myčky nádobí na vodu a odpad #2
Připojení myčky nádobí na vodu a odpad #3

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

6x
Místo jednoduchého rohového ventilu osadíte dvojitý a připojení na vodu máte vyřešené.
Odpad máte také vyřešený, ale to prasklé těsnění vyměňte.

hodnocení

3x
Na privod vody dejte kombi rohacek hornbach.cz/... tesneni na odpadu vymente a na odpadni hadici dejte jeste hadicovou sponu.
tj
Ne, vy jste se všichni zbláznili...
Určitě ať nedává nic takového. Ve zdi občas bývá prodlužující kus, je to prasárna, ale dělá se to, viděl jsem to na vlastní oči. Takže si tam nažene na závitové těsnění (které bude dělat prvně v životě a bude mu poprvé pravděpodobně kapat) tenhle kus, viz. co radíte. Pak zjistí, že mu to kape, bude to chtít předělat, začne ho zase vyšroubovávat a vyšroubuje i ten prodlužovací kus za tím. A ten bude muset také přetěsnit a jelikož je ve zdi, jakpak si zkontroluje, jestli mu nekape i ten? Co? Tohle má dělat profík, který to dělal 1000x a povede se mu to napoprvé.
tj
Je to jako radit s komplet udělaním elktriky v RD včetně návrhu a realizace pojistkové skříně člověku, který by nevěděl na jaké straně má být v zásuvce fáze. Poradit můžete, ale tak myslel jsem, že snad se dá i zhodnotit riziko, a fakt, jestli na to tazatel má nějaké alespoň základní zkušenosti. Očividně nikdy nic takového doposud nedělal, vidí to prvně.

ludek*
hodnocení

Děkuji a u toho odpadu k syfonu nebude vadit to kolínko?
Nedá se koupit přímý kus?
Co by jste poradili?
2024
Ne, nebude to kolínko vadit.
Kdyby tam byl rovný kus, musela by být ohnutá hadice od myčky (a časem by se mohla zlomit), toto je tedy naprosto OK.
Je to od vyrobce origo koleno, nechte ho tam.
ludek*
hodnocení

Ano dobře, máte pravdu asi by se mohla zlomit ta vypouštěcí hadice od pračky.
A jinak ty rohové ventily pro pračku jsou všechny stejné?
Jde o to jestli pasují všechny ty závity ( přítok, pračka, dřez)
Co se týče montáže tak asi napakovat konopím a pak utáhnout kleštěma?
Děkuji
Konopim spis ne, vlaknem Loctite. Utahovat s citem, zavit rohacku zdrsnite platkem pilky a posmeru zavitu napakujete vlaknem, cca 15 otacek. Vymenite za rohacek studene vody, ne teple. Vsechny zavity jsou typizovane, v tom problem nebude.
re4zon
I teple, pokud si koupil mycku s moznosti pripojeni na teplou. Kazdemu bych to doporucil, je to poznat na spotrebe a hlavne na kvalite myti.
ludek*
hodnocení

Ano dobře, dám tam ten provázek na ten závit, který nejprve zdrsním plátkem pilky.
Díky moc
tj
Jste normální? Ten člověk o tom očividně skoro nic neví, ptá se na úplné základy, takže to dělá prvně v životě. A vy mu tady radíte závitové těsnění? Vždyť by se vás byl schopný zeptat, kdyby mu prasklo pryžové těsnění, jestli ho musí vyměnit. Závitové těsnění už vůbec není sranda. Mám za sebou asi 50 kusů, které jsem musel spojit a utěsnit za pomoci závitového těsnění a stejně si netroufám tvrdit, že už to dokonale zvládám.
.
Vážený tazateli. Závitové těsnění určitě provázek, ale proboha fakt to není tak jednoduché jak to vypadá. Pozvěte si odborníka, koukejte mu pod ruce jak to dělá, co používá a příště to zvládnete sám. Ale proboha příště. Ne teď. Dneska už ti otcové své syny vůbec nic nenaučí. Tohle není vaše vina. Tohle vás měl naučit táta, i proti vaší vůli. Nás to s bráchou také nebavilo, když nám táta něco ukazoval, ale teď jsem rád, že si doma opravím skoro vše.
re4zon
Jestli nekdo s pomoci navodu na obalu a pripadne youtubu neni schopny napakovat zavit a nasroubovat rohacek, tak musi byt totalni jelito. Vlakno neni konopi, aby mu to prasklo. A kdyz mu to bude kapat, tak co? Zavre vodu a zkusi to znovu. Jak by se to jako mel naucit? A na cem jednodussim nez na rohacku?

dd
hodnocení

0x

Raději to Svěř odborníkovi, už vidím, jak tam montuješ Roháček a jak to teče ...

tj
hodnocení

0x
Ve vší úctě. Dle vašich otázek to nechte raději někoho udělat, jinak vytopíte sousedy. Doufám, že někdo takový nebydlí nade mnou proboha.
1) Co se vody týče, tu nedělejte určitě. Něco zanedbáte, přehlédnete, odejdete do práce a než se vratíte byt bude plný vody. Tohle vážně není sranda. Jinak dělají se rozdělovací kusy. Jak s kohouty (každá větev se dá uzavřít), tak bez.
2) Tohle mě dostalo. Samozřejmě prasklé těsnění se musí vyměnit. Tady sice nejde o vodu pod tlakem a teče pouze při vypouštění myčky, ale proboha...chlape... vidím, že je něco na ho*no, tak to udělám pořádně ne? Pak ti to tam bude kapat či co a bude ti to jedno?
3) Jak myslíš, že by tam to kolínko mohlo vadit při průchodu odpadu? Je k tomu přeci určené. Sundáš záslepku na jeho konci, a za pomoci stahovacího pásku stáhneš hadici (koupí se v každém hobbymarketu, je to plíšek se šroub. mechanismem, který se za pomoci šroubováku utáhne a drží hadici na místě).
4) Opravdu nic ve zlém, ale raději to nech udělat někoho zkušenějšího. Není to sranda a můžeš vytopit jak sebe, tak sousedy, nebo si tam něco poškodíš. Nestojí to za to. I kdyby ti to měl přijet zapojit instalatér, bude to za pár stovek, za 5 minut je hotovej a ty budeš mít klid a budeš vědět, že to je udělané dobře.
ludek*
hodnocení

Dobrý den,
ano máte pravdu, sranda s vytopením to opravdu není, jen já se rád učím a chci si to ošahat.
Vše si rád koupím a zkusím si to namontovat.
Když se mi to nebude zdát, zkusím to předělat znovu.
Pokud by byl nějaký problém a opravdu jsem si s tím nevěděl rady, tak samozřejmě zavolám odborníka.
dd

Jen jestli ho rychle seženeš, abys nebyl 7 - 14 dní bez vody... :) Havárky jsou za velký příplatek. Raději si proto po zjišťuj předem, jestli máš někoho k záchraně v dostatečně krátké vyhovující době uďo.

Potřebuješ taky vhodný nářadí. Vhodný stavitelný klíče vhodných velikostí, nevím jestli chceš dát pár 1000 za dvě různý velikosti Knipex kleští , možná i vhodnou pilku na odříznutí toho dřeva co ti tam bude překážet, možná také prodloužení, a zejména tu myčku, aby pak nebyl problém tam namontovat širokou hadici s aquastopem.

určitě si to také potřebuješ zkusit nasucho bez těsnicí nitě jak to finalně natočit, abys neuviznul v poloze, kde se budeš muset vracet... Určitě bych to montoval až po nebo při instalaci myčky aby bylo hned možno nasměrovat - eliminuje to poté zalomené hadice a následné havárie

Počítej s tím, že je určitá nenulová pravděpodobnost, že se ti to napoprvé nepovede dokonale a nebudeš vědět jak dál anebo se to bude muset předělat, protože to bude někde sáknout ...

howgh!

re4zon
Hezky popis worst case scenare. Ovsem na 95% nic z toho nenastane. Vezme francouzak, povoli rohacek, malym stavitelnym klicem ho vytoci, ocisti zavit, novy si tam natoci na sucho, pak to napakuje a natoci finalne. Pak pusti vodu, mrkne jestli to nekape a dotlaci rozetu ke zdi. Pro predposrane je reseni rozetu nedavat, pod drezem to nikoho nezajima a je pak lip videt na zavit.
dd

Všimni si, že je první a druhá fotka vůbec nesouhlasí, nejde o stejné místo...

Hadice do dřezu by se také neměla ničeho, natož zdi, dotýkat.

re4zon
Jak nejde o stejne misto? Normalne dve fotky z ruznych uhlu. Mista na praci tam ma hromadu. A ze ma zprasene namontovane hadicky, to je sice fakt a ma to vliv na zivotnost, ale to tak ma kazdy druhy. Neskodilo by je to vymenit, ovsem to je na demontaz baterie, coz je jeste mnohem vetsi opruz nez vymenit rohacky.
dd

No jo, to prkno je 0,5 m ode zdi mas recht.

Takhle, člověk bude mít tendenci ušetřit, bohatý člověk s tím nebude chtít ztrácet čas a zavola odborníka.

Vyřešeno

já se to naučil, protože jsem nebyl bohatý a protože jsem toho využil na dalších 8 nemovitostech a desitky zavitu a mnoho baleni loctitu spotreboval.

Ale abych se, s poznáním co mám dnes, to zpětně rozhodl učit kvůli jedné nemovitosti a jedné myčce, pořizoval všechno to vybavení, tak to ani omylem. to se normálně prům. člověku nevyplatí.

re4zon
Tohle platilo kdysi, kdyz prace byla relativne levna. Dneska koupis rohacky, vlakno, naradi a furt te to vyjde levneji nez kdyz prijde instalater a za pul hodiny to udela. Co si dneska jsou schopni rict za prakticky nekvalifikovanou praci (castecne schovanou do ceny materialu) je silenost. Plus ti naradi zustane.
dd

A vyuzije to naradi jinde? A stoji ti za to to riziko ze se neco zvrtne? A hlavne - budes schanet kdyz se to ucis na 10x :)

Pak teprve poznas proc je remesnik (to ja nejsem) tak drahy, protoze priprava je casto delsi nez vykon pulhodiny :)

A souhlasim ze nekteri maji nesmyslny ceny, Ale kdyz si da fotku s poptavkou "pripojit mycku" na nejremeslnici nebo hodinovymu manzelovi, tak prace nebude drazsi nez litr + material a nejaka doprava (100 az 500 podle toho v jake dire bydli). Cenu domluvit pro sichr predem.

Ale havarka, az tam da koudel a hne se to ve zdi (nevime co tam je) to muze byt taky za 10000,- plus doprava :) A ludek to na tuto za pul hodiny neudela i kdyby slo vsechno hladce.

tj
Tyjo, taková vášnivá debata... *smich*.
.
Ne, opravdu, ruku na srdce, může nastat to co píšu výše. Prostě za tím bude prodlužující kus a když to bude kapat a vyšroubuje si i ten prodlužující kus, tak je v háji. To se totiž montuje a tlakově testuje při rekonstrukci a pak se stříkne omítka a hotovo. Jenže jak s tím hne, nebo dokonce vyšroubuje ven a pak to blbě přetěsní, bude mu to kapat do zdi.
.
Tazateli:
Je dobré se učit a zkoušet si to, ale tady můžete pokazit něco, za co vlastně ani nemůžete. Následně nebudete moci pustit vodu vůbec do příjezdu instalatéra a nebo se budete bát, že za vámi přijdou za týden sousedi, jestli vám někde neteče voda, že mají flek na stropě jako k*áva. Risknete to?

A zapoměl jste na variantu že povolí nějaký další závit ve zdi,praskne kolínko,... *smich*

Stalo se mi párkrát, že z jednoducké výměny ventilu byla rekonstrukce vody v baráku

tj
hodnocení

0x
A co něco na tenhle způsob (nemusí to být přesně tohle)?
.
cerpadlazavlahy.cz/...
.
Utahuje se to rukou proti pryžovému těsnění, to zvládne každý. A když se bude stěhovat, prostě odmontuje a vezme si to s sebou... Žádné velké zásahy. Napojení na odpad koupí nové v hobbymarketu (vůbec bych se neobtěžoval s kupováním samotného těsnění vzhledem k ceně), zase to stejné kolínko, akorát bude asi bílé, ale to nevadí, pod dřezem na barvě snad tolik nesejde. K tomu si nechá poradit koupi stahovacího pásku a je to. Přijede domu a za 10 minut to má hotové. Jenom si ohlídat rozměry závitů, ale to už musí tazatel. Dělají se různé, tak ať vám to pasuje.
dd

Nejde.

Z beznyho rohacku jde 3/8. Vcetne tech co tam ma!

Tohle muze pouzit pouze na rohacek pro pracku, tam je 3/4. Takze pak muze mit na pracku+mycku. Jinak bohuzel. Nic jako 3/8 vstup a 3/8 vystup + 3/4 vystup neznam a asi neexistuje

Dobre vedet...

Navic je to na zavlahy a kulak - nebude to za chvilu tesnit. Do bytu jedine vretenovy = a 1x za 2 roky protocit.

re4zon
No tak tam da t kus 3/8. A na jeden z vyvodu pak redukci 3/8-3/4, aspon si ji zkusi napakovat. Ze to pak bude najednou zavirat rohackem bych moc neresil.
ludek*
hodnocení

Tak jsem nakonec dál celý rohový ventil jak jste mi poradili ikdyž by šlo dát i T-čko.
Šlo to velice špatně odtáhnout 230 sikovkama, lepší by byly 300.
Napakoval jsem to provázkem a dotáhnul.
Jak jsem vše připojil, uvědomil jsem si, že jsem tam nedal tu kulatou okrasnou krytku, ale je to pod umyvadlem ve skříňce, kde to není vidět, tak jsem to už znova nedával dolů.
Musím říct, že to dalo trochu zabrat a bylo tam nějaké riziko, ale jsem rád, že se to podařilo.
Nekapalo to ani neprosakovalo, tak snad to bude držet.
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]