Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení šikmé střechy - isover a polystyren

Od: vana24* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřeboval bych se poradit ohledně zateplení šikmé střechy. Přestavuji půdu na obytné podkroví a setkal jsem s návrhem řešení zateplení o kterém jsem ještě neslyšel. Prosím o radu, zda je toto řešení možné, případně co je špatně...

Složení směrem od tašek: isover 16cm mezi krokve, parozábrana, rošt z profilů a na rošt polystyren 7cm. Na polystyren perlinku a omítku.

Předem děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

1x

to ti radil nejaky kutil tim ne? :)

1. krytina

2. difuzka

3. mezi krokve izolace

4. izolace pod krokve

5. parozabrana

6. SDK

rost dle potreby a typu tj. drive nez izolace nebo po vlozeni izolace mezi krokve

parozabrana muze prijit mezi vrstvy izolace, ale je nutne zachovat pomer 1:5 z celkove tl. izolace ve tvem pripade by to bylo pouze 40mm izolace coz je malo.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

tak to slysim poprve a uz je to i spatne pod taskama by ste mel mit paropropustnou folii mate ji tam? pak vata 160 mezi krokve pak profil mezi profil 5cm vaty, parozabrana ,sdk

hodnocení

0x

špatný postup, kočkopes, samodomo, nerozum

mnohokrát již popsáno,

krytina, latě, kontralatě, folie, krokve, mezi nimi izolace, držáky rastru, izlace pod krokvemi, rošt, folie, SDK

ale vždy se postup ovíjí podle použitých materiálůa vzhledu, takže klidně může být i:

krytina, latě, kontralatě, folie, krokve, mezi nimi izolace, držáky rastru, izlace pod krokvemi, rošt, folie, izolace, rošt, SDK

nebo

krytina, latě, kontralatě, folie, krokve, mezi nimi izolace, držáky rastru, izlace pod krokvemi, rošt, folie, rošt, palubky

a další.

vana24*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, jaký je správný postup už tady bylo několikrát popsáno. Jen mě zajímal názor odborníků na toto řešení. Taky jsem to slyšel poprvé...

Ještě ohledně folie pod tašky. Střecha je původní (betonové tašky) v dobrém stavu a bude se předělávat až v budoucnu... Jak se v tomto případě řeší folie pod taškami? Napíná se mezi horní okraje krokví pod tašky, nebo je možné jí vynechat a položit až s novými taškami?

Děkuji J.

Vano, ale musíte zajistit, aby byl přívod vzduchu a vývod vzduchu.

milancukrar.papricka.cz/...

milancukrar.papricka.cz/...

prostudujte manuál Juta.cz

Zateplení šikmé střechy - isover a polystyren
vana24*
hodnocení

Děkuji, prostuduji. A kdyby se zatím folie vynechala a izolace by tudíž byla až pod latě?

Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]