Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Momentálně se chystám na renovaci starších eurooken, u kterých se již odlupuje barva. Postup je jasný, obrousit až na dřevo, pak nátěr. Barvu jsem sehnal od výrobce oken originál původní odstín. V rámci menší rekonstrukce ale budu vyměňovat dvě další eurookna do štítu na půdu. Tyto jsem sehnal přes inzerát. Jsou světlejšího odstínu než ty, co mám momentálně na domě. Stav barvy a povrchu vypadá v pořádku (jedno okno bylo z nerealizované rekonstrukce, druhé jako výstavní). Samozřejmě chci sladit odstíny. Moje dilema zní, jestli tyto dvě "nové" okna taky brousit až na dřevo a poté natřít barvou (možná zbytečná práce) nebo jen jemně zbrousit povrch a hned natírat. Jedná se jen o venkovní-pohledovou stranu...
Aha. Doufal jsem, že ta barva tmavšího odstínu "přerazí" tu světlou - nezkoušel jsem.. Měla by to být natírací barva, neboť jsem v té firmě zdůrazňoval,že chci natírat okna Mám trochu od natěračů odlitou v kyblíku. Ale je fakt, že jsem se poté neptal. Dostal jsem k tomu právě i nějaké napouštědlo.
Takže mě čeká hromada broušení
Děkuji za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.