Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omítka kolem dveří

Od: miki odpovědí: 5 změna:
Jak byste řešili novou omítku kolem dveří? Stará malba půjde pryč, pak perlinka a štuk. Ke dveřím normálně dotáhnout? Nebude to praskat? Napadla mě apu lišta z boku dveří, ale musel bych zbrousit starou omitku. Hledal jsem nějaké listy, co by šly pouzit, ale nic jsem nenašel. Dvere jsou zároveň se zdi.
Omítka kolem dveří

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

mezi plastový rám a omítku finálně vytmelit pružným silikon tmelem a jinak přetághnout sádrou do ztracena

Já to dělal akrylem, nebo silikonakrylem, páč na silikon to moc nejde malovat.

hodnocení

2x

Když jsem doma měnil staré velké dřevěné dveře za novější s kovovými zárubněmi, měl jsem to podobně, s tím rozdílem, že jsem tu maltu zarovnal pořádně a pak stačilo jen přeštukovat. Drží to v pohodě dodnes. Žádné výmysly s perlinkou a pod. Nemá smysl z toho dělat vědu. Ostatně perlinka tenkrát ani neexistovala. Když se to umí, nic na tom není.

hodnocení

0x

Futro zároveň se zdí, tak to bude zákonitě praskat.

Být to klasický dřevěný futro, tak se dá velmi jednoduše upravit futro na montáž obložky a pak prasklina není vidět. Tady nezbude nic jiného, nežli si zvyknout.

hodnocení

0x

A protože to bude praskat na styku plastu a omítky, tak ten přechod přelepte plastovou 20mm širokou lištou. Vše ostatní stačí jen dohodit maltou, pokud pod tím není samá PUR pěna. Pak je na místě ta perlinka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]