Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo platí za popelnice v pronájmu?

Od: petr2 odpovědí: 13 změna:
Dobrý den. Dohadují se zde s kolegou. Modelová situace: činžovní dům kde má osoba X ve vlastnictv byt. V bytě má nájemce ten tam ale nemá trvalé bydliště. Trvalé bydliště má v jiné obci a ani tam za popelnice neplatí.To myslím ale není teď důležité.Pronajímatel vlastní jinou nemovitost Kde i bydlí má trvalý pobyt a řádně platí. Kdo by měl platit za svoz v činžovním domě?Když někdo bude např. Vlastnit 10 bytu a vše bude stejná situace tak bude platit 10 krát za popelnice? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jak kde. Někde platí za odpad lidé přihlášení k pobytu, někde majitel bytu za popelnici; tam ovšem připočtou poplatky k nájemnému. V Praze se platí za popelnici.

krtek6
hodnocení

5x

popelnice se platí za osobu...a je jedno kde bydlíš a jestli ve svým nebo pronájmu, podnájmu...akorát tam kde máš trvalé bydliště, tak tomu městu popelnice platíš

kedul
hodnocení

5x

Jak bylo řečeno. Ověřte si na výboře. Každá ves jiný pes ...

Například u nás je ve vyhlášce, že kdo platí jinde nemusí platit u nás...

mab

Ale za jednu nemovitost, musí alespoň jeden poplatek zaplatit.

Nebo mi řekni název obce, kde nechají baráky bez placení jen proto, že už platíš ve městě :)

hodnocení

2x

Musíte podle vyhlášky obce.

Páč tento rok se to klidně platí jinak, nežli před rokem a třeba jinak příští rok.

Vloni to byla částka za osobu v nemovitosti, letos za počet popelnic, který si domluví uživatel, vlastník a podle četnosti svozu.

wtf
hodnocení

2x
Tak předně bych si přečetl nájemní smlouvu v které to je uvedeno!

Napsal jsem stovky nájemních smluv, nikdy jsem neuváděl, jak je to s popelnicí, páč se to často mění.

milancukrar - Já za posledních 30 let psal smluv sice jen desítky, ale je v nich uvedeno, že se platí podle počtu osob v bytě se zdržujících. Přihlášení k trvalému pobytu není podstatné a stejně tak mě nezajímá, jestli dotyčný platí ještě někde jinde.

Svozové firmě pak platím za počet popelnic a četnost odvozu, bez ohledu na to, kolik odpadu v popelnicích v tu dobu je.

Pane kolego magdon®,
Tak to já měl jinak, popelnice majitel neplatil obci, páč platili jen obyvatelé s trvalým pobytem. Já jen platil za výnos 3ks popelnic. Dříve byly jen dvě plastové popelnice, od technických služeb. Ale nestačily, tak jsem zažádal o další, ale po přepočtu na osoby tam nahlášené, museli dle váhy odpadků stačit jen dvě. Tu třetí jsem musel koupit.

Každá obec to měla jinak...

mab
hodnocení

0x

Nejčastěji v takovém případě (kdy v bytě není nahlášen ani jeden trvalý pobyt) platí vlastník za 1 osobu, za sebe.

Musíte uvést obec, aby bylo možno odpovědět přesně.

Ano, když budeš vlastnit 10 bytů a nikdo v nich nebude přihlášen k trvalému pobytu, tak budeš platit desetkrát roční poplatek za odpad.

Ono se může stát, že nebudeš platit nic, protože na tebe ještě nepřišli. Spadá to totiž pod vyhledávací činnost úřadu.

asd1
hodnocení

0x
Ze zákona se platí v místě bydliště (trvalý pobyt a bydliště jsou dvě různé veci)
= automaticky platí v místě kde má trvalý pobyt, ale pokud doloží že bydliště má jinde a platí tam, tak platí jen v místě bydliště.
Zákon je nad vyhlaskou obce, pokud to maj ve vyhl.jinak tak takova ustanovení neplati.

petr2
hodnocení

Já děkuji všem za odpovědi. Jinač pro informovanost dnes jsem si dal s kolegou tu práci a zavolali jsme u nás na městský úřad a u nás je to tak pokud je modelová situace kterou jsem naznačil v prvním příspěvku tak popelnici platí pronajímatel.Ale jak píšete i paní mě na to upozornila že je to rozdílné město od města. U nás je to prostě tak. Ještě jednou díky všem

zub
hodnocení

0x

Všude je to jinak, nám třeba za děti poplatky dokonce jednou ročně vrací ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]