Dobrý den. Dohadují se zde s kolegou. Modelová situace: činžovní dům kde má osoba X ve vlastnictv byt. V bytě má nájemce ten tam ale nemá trvalé bydliště. Trvalé bydliště má v jiné obci a ani tam za popelnice neplatí.To myslím ale není teď důležité.Pronajímatel vlastní jinou nemovitost Kde i bydlí má trvalý pobyt a řádně platí. Kdo by měl platit za svoz v činžovním domě?Když někdo bude např. Vlastnit 10 bytu a vše bude stejná situace tak bude platit 10 krát za popelnice? Děkuji
Jak kde. Někde platí za odpad lidé přihlášení k pobytu, někde majitel bytu za popelnici; tam ovšem připočtou poplatky k nájemnému. V Praze se platí za popelnici.
popelnice se platí za osobu...a je jedno kde bydlíš a jestli ve svým nebo pronájmu, podnájmu...akorát tam kde máš trvalé bydliště, tak tomu městu popelnice platíš
milancukrar - Já za posledních 30 let psal smluv sice jen desítky, ale je v nich uvedeno, že se platí podle počtu osob v bytě se zdržujících. Přihlášení k trvalému pobytu není podstatné a stejně tak mě nezajímá, jestli dotyčný platí ještě někde jinde.
Svozové firmě pak platím za počet popelnic a četnost odvozu, bez ohledu na to, kolik odpadu v popelnicích v tu dobu je.
Pane kolego magdon®, Tak to já měl jinak, popelnice majitel neplatil obci, páč platili jen obyvatelé s trvalým pobytem. Já jen platil za výnos 3ks popelnic. Dříve byly jen dvě plastové popelnice, od technických služeb. Ale nestačily, tak jsem zažádal o další, ale po přepočtu na osoby tam nahlášené, museli dle váhy odpadků stačit jen dvě. Tu třetí jsem musel koupit.
Ze zákona se platí v místě bydliště (trvalý pobyt a bydliště jsou dvě různé veci) = automaticky platí v místě kde má trvalý pobyt, ale pokud doloží že bydliště má jinde a platí tam, tak platí jen v místě bydliště. Zákon je nad vyhlaskou obce, pokud to maj ve vyhl.jinak tak takova ustanovení neplati.
Já děkuji všem za odpovědi. Jinač pro informovanost dnes jsem si dal s kolegou tu práci a zavolali jsme u nás na městský úřad a u nás je to tak pokud je modelová situace kterou jsem naznačil v prvním příspěvku tak popelnici platí pronajímatel.Ale jak píšete i paní mě na to upozornila že je to rozdílné město od města. U nás je to prostě tak. Ještě jednou díky všem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.