Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spínaní ohřevu bojleru přes internet

Od: vasek1 odpovědí: 15 změna:

Prosím o řešení dálkového zapnutí ohřevu bojleru - ideálně přes internet. Nepravidelně jezdím pryč na více dnů a tak bojler zapínám pouze manuálně.

Bojler je klasický Dražice s příkonem 2,2kW, a je zapojený na okruhu spínaném stykačem na nízký tarif.

Vím že existují chytré zásuvky na 230V s příjmem na wifi, ovladatelné přes internet, ale četl jsem negativní zkušenosti, že třeba po 10 měsících odejdou. Navíc tady by ta zásuvka byla v koupelně, kde je vlhkost od sprchování.

Zajímalo by mě zdali existuje něco jako stykač na din lištu ovladatelný přes internet.

Nechal bych to vyměnit přímo ve skříni s jističi. Uvědomuji si, že bych pak musel hlídat časy nízkého tarifu.

Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tento je i s měřením spotřeby smarterhome.sk/...
A v našich obchodech zbozi.cz/...
doplněno 21.04.24 21:50: Shelly spínač do zásuvky používáme cca rok pro spínání bojleru z fve...
vasek1
hodnocení

Děkuji.

Zvolím zřejmě tu levnější možnost do krabice.

hodnocení

0x

To chceš vypínáním a zapínáním bojleru ušetřit za elektřinu?

Na jak dlouho jezdíš pryč? Na půl roku?

smar

No pokud si koupí Shelly za 1600 na DIN lištu, Tak úsporu realizuje někdy 5 let po důchodu :)

vasek1
hodnocení

Já tam víc nejsem než jsem, a stalo se už několikrát že jsem onemocněl a zůstal na starém bydlišti. Proto se hodí dálkové ovládání.

hodnocení

0x
Tiez poradim Shelly, mate viac moznosti, s meranim spotreby aj bez, na din listu, do krabice ...

smar
hodnocení

0x

A kde jsi to četl že po 10 měsících odejdou?

Jednak ji lze sehnat okolo 100 Kč až 100 Kč, druhak to má na sobě tlačítko, zatřetí má relé10 A a vyhovuje příkonu, lze sehnat i 16 A...

Samozřejmě si můžeš zakoupit i na din lištu za 16 násobek od Shelly, nebudeš mít dostupný tlačítko zásuvce, za co to bude lepší systém...

vasek1
hodnocení

Tady, pročtětě si recenze, hlavně recenzi z 20.06.2022.
m.alza.cz/...

Většina lidí co dá zkušenost, dá zkušenost hned po zakoupení. Proto se spoléhám na recenze zkušeností déle po nákupu. To je relevantní.

vasek1
hodnocení

Jednak ji lze sehnat okolo 100 Kč až 100 Kč, druhak to má na sobě tlačítko, zatřetí má relé10 A a vyhovuje příkonu, lze sehnat i 16 A...
Prosím můžete dát sem název produktu nebo link? Netuším co by to mělo být to s tím tlačítkem.

riva

Čínské pod tuya jsou nejlevnější, namátkou vi.aliexpress.com/...

A je jedno, jestli jsou dělány na DIN lištu, pod vypínač, nebo jako mezikus do zásuvky. Některé v sobě mají i čip měřící spotřebu. Závada snad jen když to některý z tisícovky výrobců moc ošidí.

Kde to jde, používám Shelly, protože se dá ovládat i bez cloudu, snazší integrace do chytré domácnosti a vymakanější software než ten, který je obvykle v tuya. Například nastavitelné hledání silnějšího přístupového bodu popřípadě alternativní ssid wifi.

tdi

Na alze vidím zhruba 3 negativní recenze, jedna je relevantní a píše že to blbne kvůli zdroji, který odchází že jich má víc. Tak je otázka, jak moc je ten nizkonapetovy zdroj ošizený ...?

generic market socket

za ty prachy (110,-) co chtít že? U Alzy za 400,- je 2 roky záruka, Tak ať si každý vybere...

Mimochodem vy kdo máte Shelly, dokážeš eli měřit spotřebu nějak přesněji? Jakože třeba na vad hodiny nebo jaký je detail?

Mám pár starších zásuvek a to měření spotřeby je takové kostrbaté, nebo nepřesné, nebo historický neostré, anebo třeba nemohu ani smazat statistiku, bez celkového resetu (Tplink)

riva

Přesněji? Statistiku? K tomu ale neslouží obecný software od výrobce, který nebude ukládat pro každé zařízení zdarma megabyty dat. Taková smart zařízení mají být integrovaná do domácího systému, kde si s daty děláte co potřebujete. Aplikaci od výrobce používáte jako alternativní způsob ovládání jednotlivých zařízení.

tdi

Myslím že hodinový součty s přesností na watty nebudou žádný megabajty, nebo jo? Prostě mě jenom zajímá, jakou interpretaci dat poskytuje shelly

mohl bys přiložit nějaké screenshoty?

Grafik myslím poskytuje i ta tuya za 100 Kč Ale takový docela nekomfortní.

Potřeboval jsem na jednom zařízení zjistit, kdy přesně se spíná, Za předchozí den, týden, chápeš?

tdi

Btw na tom videu je AC/DC převodník v jednočipu?
Tak to by nemuselo dělat nějaké problémy s šizením ani spolehlivostí - ne?

riva

Jak s daty člověk naloží, je na něm. Jednou, když jsou uloženy v lokální databázi (třeba InfluxDB, tak si udělá výstupy jaké potřebuje a zobrazí si je jak mu vyhovuje - třeba Grafana). Není to jen kvůli sledování spotřeby, ale i sledování stavu vlastního spotřebiče, jestli není potřeba údržba a podobně. U klimatizací z uložených dat mohu sledovat třeba toto:

Spínaní ohřevu bojleru přes internet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]