Ahoj, chtela bych se zeptat. V byte mi z niceho nic zacal tak cca co minutu houkat/pipat hlavni jistic (pro jistotu prikladam foto, pokud je to neco jinyho). Mohl by nekdo poradit, cim by to mohlo byt. Zkousela jsem google, ale nic kloudnyho nenasla. Znacka je noark. Diky moc
Dobrý den, odhaduji, že se ozvalo protipožární čidlo, kterému dochází baterie (já tam mám tu 9V). To (kulaté) čidlo bude někde asi na stropě v blízkosti jističů, tak ho sundejte a baterii vyměňte za novou. Zdravím!
Jo, požární čidlo umí potrápit. Mně takhle něco vzbudilo v noci, měl jsem pocit, že to bylo nějaké pípnutí. Než píplo znovu, tak jsem usnul a takto se to opakovalo asi třikrát, než jsem měl jistotu, že se mi to jen nezdálo a opravdu doma něco pípá. Pak už jen přijít na to, že to byl detektor kouře na stropě, který tam byl asi dva roky a úplně jsem zapomněl, že tam je No a dokonce jsem někde viděl super zařízení na to někomu zničit nervy. Malý obvod s vlastní baterií, který takto hnusně hlasitě a krátce pípá ne v pravidelném intervalu, ale náhodně, a navíc má snímač osvětlení a pípá jen za tmy, takže když si rozsvítíte, abyste našli zdroj pípání, nepípne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.