Nejste přihlášen/a.
Jaký je správný postup "omítání" příček z pórobetonu? Liší se postup v případě přípravy pod obkladačky a v případě finální vrstvy v podobě štuku? Je možné/vhodné na ytong nahodit jádrovou omítku? Je dobré použít perlinku nebo jen lepidlo/stěrku? Tvárnice napenetrovat hloubkovou penetrací?
Děkuji moc.
Když někdo říká "standard", tak neví proč to říká. Je každého věc jak postupuje. Já jsem pórobeton v přístavbě domku nahazoval úplně stejným způsobem, jako každou jinou zeď. Pouze jsem stěnu vždy trochu postříkal vodou. Naházel jsem si platle, srovnal latí a pak mezi ně nahazoval. Další den jsem pak štukoval. Drží to už třicet let.
Běžně naředěný Duvilax BD20.A proč p, protže se nikdo nebabral s ometením od prachu jak jsou tvarnice na sobě na paletách.
Přesně tak! Duvilax je univerzál a dá se použít naředěný na penetraci různého materiálu,hlavně na porobeton.
Pro omítání pórobetonových tvárnic (např. Ytong) a dalšího stabilního zdiva na stěnách a stropech v interiérech je určena vnitřní hlazená sádrová omítka šedobílé barvy pod názvem Rimat 100 DLP. Pokud aplikujete tuto sádrovou omítku v tloušťce od 4 mm na zdivo Ytong, není třeba používat penetraci ani perlinku v celé ploše!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.