Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omítání pórobetonu

Od: malina odpovědí: 15 změna:

Jaký je správný postup "omítání" příček z pórobetonu? Liší se postup v případě přípravy pod obkladačky a v případě finální vrstvy v podobě štuku? Je možné/vhodné na ytong nahodit jádrovou omítku? Je dobré použít perlinku nebo jen lepidlo/stěrku? Tvárnice napenetrovat hloubkovou penetrací?

Děkuji moc.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když někdo říká "standard", tak neví proč to říká. Je každého věc jak postupuje. Já jsem pórobeton v přístavbě domku nahazoval úplně stejným způsobem, jako každou jinou zeď. Pouze jsem stěnu vždy trochu postříkal vodou. Naházel jsem si platle, srovnal latí a pak mezi ně nahazoval. Další den jsem pak štukoval. Drží to už třicet let.

Jak jednoduché. ale někdo si to komplikuje

jj*
hodnocení

2x

já jsem porobeton trochu zabrousil a na to jsem dával rovnou štuk, dvě vrstvy. Ale byla to malá zeď, tam se rovina chytla dobře.

Když to není nahozené, mohou se časem objevit spáry kolem jednotlivých tvárnic. Také už jsem to viděl, někdo chtěl šetřit a pak to stejně předělával.

hodnocení

0x

Jaký je správný postup "omítání"příček z pórobetonu? ****kdo rozhodne, co je správně?

Někdo dává lepidlo, perlinku, lepidlo, štuk.

Někdo dává jádrovou maltu, na to štuk.

Někdo dává (lepí) sádrokarton na porobeton, jednu desku na výšku.

A teď některý způsob označte, že je špatný.

hodnocení

0x
Tvarnice napenetrujte pri jakekoliv variante.

Proč a jakou penetraci doporučíte?

Běžně naředěný Duvilax BD20.A proč p, protže se nikdo nebabral s ometením od prachu jak jsou tvarnice na sobě na paletách.

a co to navlčit vodou, ale když chce penetraci, ať si připlatí,

Přesně tak! Duvilax je univerzál a dá se použít naředěný na penetraci různého materiálu,hlavně na porobeton.*palec*

hodnocení

0x

Standart je penetrace, stěrka lepidla s perlinkou a štuk, pro jiné je standart zase penetrace a sádrová omítka, pro další pak penetrace tenkovrstvá umniverzální omítka...

krtek6
hodnocení

0x

u porobetonu se postup neliší

u porobetonu se postup neliší, od postupu jakého?

hodnocení

0x

Pro omítání pórobetonových tvárnic (např. Ytong) a dalšího stabilního zdiva na stěnách a stropech v interiérech je určena vnitřní hlazená sádrová omítka šedobílé barvy pod názvem Rimat 100 DLP. Pokud aplikujete tuto sádrovou omítku v tloušťce od 4 mm na zdivo Ytong, není třeba používat penetraci ani perlinku v celé ploše!

malina
hodnocení

0x

Děkuji všem za odpovědi. Znám teď možnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]