Nejste přihlášen/a.
Už jsem tady na podobný dotaz narazil. Chci do sprchového koutu, který tvoří 3 a půl stěny, nízkou vaničku z litého mramoru, která bude svou horní hranou v úrovni podlahy. Vyzděný prostor je na každou stranu o 1,5 cm větší, protože bylo počítáno s obkladačkou (6 mm) a s tím, že se pak vanička dorazí k obkladu, tak jak uvádí výrobce. Z odstupem času a zjišťování možností mi přijde jako lepší řešení usadit vaničku a pak obložit, tedy vaničku mírně zapustit pod obklad. Jenže tím vznikne problém, že ten prostor bude v každém směru o 2,5–3 cm širší, než je potřeba. Jedna stěna je cihelná zeď s jádrovou omítkou, zbylé stěny jsou pórobeton. Jak byste tento problém řešili? Nahodit ještě jednu vrstvu jádrové omítky a nahodit jádrovou také ytong? Kolik mm ve finále přibyde při dlaždici 6 mm silné na stěně z ytongu a kolik na cihelné stěně, přesněji řečeno jak velký by měl být ten prostor před obložením?
Děkuji.
To jak bych měl přesně postupovat ohledně hydroizolace atd. a jaké použít materiály jsem měl v plánu se ještě doptat v nějaké další otázce.
Prostor před obložením bude o 1cm širší a delší než je rozměr vaničky. Počítáno od hotové omítky. Ta může být 1,5 cm tl nebo také tenkovrstvá 6 mm.Záleží podle podkladu (cihla, přesná porobet.tvárnice)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.