Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka,odpad

Od: sykorka odpovědí: 20 změna:
Dobrý den,poradí mi někdo prosím připojila sem si myčku ke dřezu ,při vypouštění mi vytéká do dřezu,z důvodů malého prostoru jsem to musela udělat takto je chyba že mám koleno hned u výpustky?
Podotýkám odpadové roury jsou čisté ty jsem vyčistila až ke konci odpadu.

Myčka,odpad
Myčka,odpad #2

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Z mého pohledu je ten odpad řešený hodně divoce - možná proto, že ty trubky obíhají tu bednu v pravé části fotky. Každopádně tam nevidím žádný sifon, ani nic, co by tuto fci nahradilo. Ale ani to by nemělo zapříčinit to, že se voda z myčky bude tlačit do dřezu. Pokud se to dějě, zřejmě je něco ucpaného pod ůrovní připojení mačky, protože ten odpad má dostatečný přůřez a normálně by bez potíží tu vodu z myčky odvedl . Když vypouštítě dřez, tak to odtéká v pořádku?

hodnocení

1x

Proč tu všichni tvrdí že tam není sifon? Ta skládanka z HT kolen je jen odraz v zrcadle?

Před napojením myčky - nebo i teď - odtéká dřez normálně i při déle puštěné vodě?

lmgify

Žádný sifon na obr. není vidět. Je to odraz na té lesklé ploše.

Odraz to nebude - neodpovídá levé části. Souhlasím s nunicim - sifon, sice pofiderní, tam z HT je.

lmgify

Podívej se na originál ještě jednou. Jsou to 2 vzájemně kolmé lesklé plochy s lomem obrazu na hraně.

Boční stěna má v zadní dolní části výřez na hadici.

Myčka,odpad #3

Jo, beru zpět, takhle polopatisticky jsem to pochopil i já - je to odraz *smich*

km
hodnocení

0x

Nemám s myčkou zkušenosti, ale předpokládám, že vypouští vodu čerpadlem, tedy vypouštěná voda má určitý tlak a vzhledem k tomu, že tam nemáte namontovaný (sifon?) se skutečně asi může stát, že vypouštěná voda z části hned odtéká odpadem pryč a z části teče nahoru do dřezu.

Doporučuji namontovat sifon. Existují i takové extra nízké a nebo může být klidně vedle, nemusí být bezprostředně pod výtokem dřezu. A připojení odpadu myčky provést až za sifonem.

sykorka
hodnocení

Snížený sifon koupený mám jenže se mi tam rozměrově nevešel,myslela sem si že to vyřeším takto ,to tedy je důvod všeho. Děkuji za radu.

sykorka
hodnocení

Právě že když pustím vodu trochu tak ano ale jak umyjí hrnec začne to probublat a pak se plný dřez a přestane to souměrně odtékat.

No - a jsme u toho, bude to ucpaný . Akorát bude asi umění to vyčistit, protože přes ty kolena se nedostane ani krtek, natož instalaterské pero.

sykorka
hodnocení

Myčka je připojena 14dni trubky včetně kolena jsou nové tudíž to zanešené být nemůže jelikož nádobí myjí v koupelně řeším ten odtok od začátku. Ale jak tu bylo zmíněno velkou roli hraje ten sifon který tam budu muset nainstalovat aby to mělo ten odtok.Pro mě další zkušenost pro příště.
aaa

Když to takhle popisuješ, tak máš ucpaný odpad někde ve zdi dál. Proto to taky teče do dřezu z myčky, nemá to kam už odtékat. Stejně tak ze dřezu. I když to předěláš i se sifonem, tak to poteče do dřezu zase. Musíš nechat pročistit trubky odpadní dál ve zdi.

Máš to sice udělaný divoce odpady, ale mělo by to stačit odtíkat, kdyby byl opravdu čistý a průchozí odpad z trubek.

"Myčka je připojena 14dni trubky včetně kolena jsou nové tudíž to zanešené být nemůže jelikož nádobí mají v koupelně řeším ten odtok od začátku. Ale jak tu bylo zmíněno velkou roli hraje ten sifon který tam budu muset nainstalovat aby to mělo ten odtok.Pro mě další zkušenost pro příště."
Nemůžeš psát, že myčka je tam 14 dní a proto to nemůže být ucpaný. Je to právě ucpaný dále ve zdi, jak jsem již psal. Musí se to protáhnout dále ve zdi. Pozvi si někoho, kdo tomu opravdu rozumí a nech ho to udělat pořádně. *zdravi*

A navíc, pokud tam není sifon, půjde vám zápach z kanalizace do bytu. Proto se sifony montují.

aaa

Ona tam má sifon z HT kolen.

kos
hodnocení

0x

Proč je tam to zrcadlo, já tam nic nevidím na pravé části fotografie jak je řešen sifon.

Kde máš sikoraka?

Pozvi instalatéra, ten ti profoukne všechny trupky...

Feminizace = zánik civilizace!

Nádobí meješ v koupelně, taky dobrý. Nebo jste doma dvě holky? Obě propadaly z fyziky? Jasný že to je ucpaný dál po směru někde ve zdi, Nejspíš ti tam při absenci sifonu spadla brambora

hodnocení

0x

Použila jste špatnou sadu sifonu a ještě jste to nezkompletovala tak, aby to jako sifon fungovalo. Koukněte sem sanitino.cz/...

nebo volejte instalatéra. I když si myslíte, že to nejde, nějaké řešení se vždy najde

hodnocení

0x

"...odpadové roury jsou čisté ty jsem vyčistila až ke konci odpadu" - "...jak umyjí hrnec začne to probublat"

Kde je "konec odpadu" *sok*? Čistila jste potrubí až do stoupačky ve zdi (může to být i několik metrů), nebo jen ta nová plastová kolena? Někde dál to máte přicpané a pomůže jen mechanické protažení pérem. Krtek Vám v tomhle případě nepomůže. Syfon také ne.

ml1
hodnocení

0x

Asi odpad nechce bumbat a tak teče voda do dřezu, to dělává i u pračky (s myčkou zkušenosti nemám). Dokud při vypouštění stačí dřez, je to v pohodě, pak je to horší. (Stávají se horší věci, mohla by vybublat voda ze záchodu...)

Jestli tam je nebo neni sifon je celkem jedno, stejně u normálního sifovu je přípojka až skoro u výlevky umyvadla. Ani mi to nepřijde nijak příšerné.

Příčinou je, že z myčky teče voda, ale odpad ji neni schopný odvést. Předpokládám, že podobný problém bude s vodou v dřezu.

lmgify
hodnocení

0x

Jak už je řečeno, to řešení je čuňačina.

Sifon, jestli tam nějaký je, není správně nainstalovaný, nemůže nasávat vzduch ze stoupačky, vytvoří se podtlak a proto voda nemůže odtékat.

Další možnost je, že trubka mezi sifonem a stoupačkou je ucpaná nebo špatně nainstalovaná (velký sklon).

Myčka střílí tlakovanou vodu přímo pod víčko dřezu a proud ještě asi míří směrem nahoru. Samozřejmě že něco proleze po dřezu. Vstup od myčky bych dal níže a mířit dolů. Navíc mám averzi na tyto husí krky používané pro odpadní vody. Kladou velký odpor vodě, záhyby se zanáší bordelem a nedrží tvar/zakřivení zatáček, pokud nejsou podepřené v celé délce oblouku, což často nejsou.

Ze zkušenosti mohu říct, že kuchyňský odpad s vodorovnou částí mezi výpustí a sifonem bude za chvíli zapáchat, protože trubka se obalí zevnitř tukovou vrstvou, která pohltí mj. organický materiál, který se začne rozkládat. Bude nutno pravidelně rozebrat a vyčistit.

A hlavně: co je ta zatracená bedna pod dřezem?

km

to bude ta myčka asi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]