Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
kvůli strému člověku, který o ně zakopává, potřebuju odstranit několik prahů dveří (starší rodinný dům). Zatím jsem provizorně demontoval dva. Moje první idea bylo vylít otvor nějakou hmotou a zarovnat. Beton asi nepadá v úvahu, protože pod prahy je další dřevo, které musí zůstat (jednou se prahy vrátí) a vrstva betonu by byla tenká a lámala by se. Jaká jina hmota by šla použít? Pevná, ale i trochu pružná, aby ji nášlap mnoc neničil.
Další řešení mě napadla i překližka, přesně v rozměrech původního prahu, připevněná zapuštěnými vruty. Trochu problém jak ji podložit, kde bude třeba, aby byla v rovině s okolní podlahou a s opravením případných spár, ale asi by to bylo dostačující řešení.
Vaše zkušenosti? Díky.
Zde je výsledek. Ještě naějak vymazat a natřít. Prosím nekmenujte mě za estetiku, potřeboval jsem to hlavně rychle. Jak jsem říkal, jde o dočasné řešení. Na jak dlouho není vhodné spekulovat, prostě jak bude třeba. To se tak stáva, když starý člověk práh 99x normálně překročí a jednou zakopne a zraní se tak, že je nutné volat rychlou. Ale všechno už je v pořádku, tak snad jsem to nedělal zbytečně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.