Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit práh dveří

Od: g68® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

kvůli strému člověku, který o ně zakopává, potřebuju odstranit několik prahů dveří (starší rodinný dům). Zatím jsem provizorně demontoval dva. Moje první idea bylo vylít otvor nějakou hmotou a zarovnat. Beton asi nepadá v úvahu, protože pod prahy je další dřevo, které musí zůstat (jednou se prahy vrátí) a vrstva betonu by byla tenká a lámala by se. Jaká jina hmota by šla použít? Pevná, ale i trochu pružná, aby ji nášlap mnoc neničil.

Další řešení mě napadla i překližka, přesně v rozměrech původního prahu, připevněná zapuštěnými vruty. Trochu problém jak ji podložit, kde bude třeba, aby byla v rovině s okolní podlahou a s opravením případných spár, ale asi by to bylo dostačující řešení.
Vaše zkušenosti? Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

4x
Preklizka nebo tenká deska na silikon, ten to srovná

mate59
hodnocení

3x

Použít přechodovou lištu,je víc druhů, např. listy-podlahove.cz/...

spu
hodnocení

0x

Zapomeňte na překližku nebo jiné opičárny. Položte do díry igelit, do něj beton a zahladit do roviny.

hodnocení

0x

Dejte foto, kde je vidět Váš problém.

hodnocení

0x

Každý práh bych oměřil a udělal dubový prkno potřebných rozměrů.

Přilepit třeba nízkoexpanzní pěnou.

Může to tam zůstat vlastně napořád. Pokud chceš, aby pode dveřmi netáhlo, zafrézovat do křídla padací práh.

g68®
hodnocení

Přikládám foto, druhý práh je prakticky totožný.

Nakonec jsem pŕece jen zvoli řešení překližku. Kde bylo potřeba snížit profil jsem si pomohl dlátem, kde bylo potřeba podepřít, podřepřel jsem. Spáry vymažu třeba tím silkonem a pak natřu.

Jak odstranit práh dveří
rama

Šikula. Tak pak dej fotku finální úpravy.

Ta překližka se bude asi trochu pracovat - prohýbat

A teď ještě další foto, jak jste to provedl? ať můžu taky napsat, že jste šikulka.

Nějak se nemohu zbavit dojmu, že se za krátkou dobu ta překližka uprostřed prošlape.
cynyk

Šikula je protože jde do akce dřív než za 24 Hodin a neboji se toho.

Navíc ty Prahy se budou dávat zpátky asi dřív než se to prošlape...

g68®
hodnocení

Zde je výsledek. Ještě naějak vymazat a natřít. Prosím nekmenujte mě za estetiku, potřeboval jsem to hlavně rychle. Jak jsem říkal, jde o dočasné řešení. Na jak dlouho není vhodné spekulovat, prostě jak bude třeba. To se tak stáva, když starý člověk práh 99x normálně překročí a jednou zakopne a zraní se tak, že je nutné volat rychlou. Ale všechno už je v pořádku, tak snad jsem to nedělal zbytečně.

Jak odstranit práh dveří #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]