Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často mám měnit pytlík na okapu?

Od: nevim odpovědí: 11 změna:

Ahoj

Mám problém. Voda z okapu mi teče směrem kam nechci a nevím jak tu vodu nasměrovat pryč.

Momentálně jsme to vyřešil pytlíkem, ale bohužel je děravý, takže voda stále uniká, tak sem tam prdnul mamuta.

Mamut to nějak sice drží, ale pytlík je stále přeplněný a bojím se, že se přetrhne a voda bude zase tam ,kde ji nechci.

Proto se tedy ptám, jak často mám měnit pytlík u okapu a kde mám koupit pytlíky na okapy?

Děkuji za odpověď

Jak často mám měnit pytlík na okapu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

U garáže mi končí svodová trubka asi 1,5 metru nad zemí. Na jaře pod ni dám sud na vodu a na trubku připevním asi metrový husí krk, aby voda opravdu tekla do sudu. Na podzim dám sud stranou a na trubku připevním asi třímetrový husí krk. Tím odvádím vodu a tající sníh ze střechy na trávník.

Tak nějak mám, tazateli, dojem, že si z nás dělate legraci, ale nakonec jsem se rozhodla, že vám svou docela rozumnou radu předám.

hodnocení

5x

No, jestli hodláte měnit pytlíky, tak to se za deště poměrně dost naběháte, že? Možná by bylo jednodušší k tomu spodnímu kolenu přidělat něakou hadici (často se u novostaveb vyskytuje žlutý ,,husí krk´´) nouzově třeba jen přietáhnou střečovou fólií.

hodnocení

3x
1. dubna už bylo.

hodnocení

1x

"...jak často mám měnit pytlík u okapu..."

*smich* Při větším dešti počítám tak po 2 vteřinách.

Nikdy jsem neslyšel, že by se voda z okapu chytala do pytlíků od svačiny a pak kamsi odnášela. Ale možná je to zas nějaký výmysl ekoteroristů z EU. *nevi*

mnd®
hodnocení

1x

sisi: na to stačí utřihnout nohavicu od starých gaťat a nemusí se nic šít.

Beztak si tazatel dělá srandu se svým pytlíkem.Tohle by nemělo být v Poradně domácnost a bydlení ale v Poradně Volná diskuze,vtipy a jiná zábava *smich* Prázdniny na školách momentálně nejsou žádné psané.Takže dežo nudící se na netu

Jak často mám měnit pytlík na okapu? #2

hodnocení

0x

"Voda z okapu mi teče směrem kam nechci ..." Voda teče tam, kde má volno a spád ...

Jak to vypadá bez pytlíku? Mazera mezi dešťovým svodem a lapačem nečistot (geiger)?

U správně provedeného okapu teče voda tam, kam má ...

mnd®
hodnocení

0x

triker.cz/...

a je to bez pytlíku ogare.

...kde mám koupit pytlíky na okapy? - v Pytlíkárně.Přímo odkaz asi dát nemůžu.

Ale ta hadice bude lepší.Kam to budeš potom směrovat je tvůj problém.

host
hodnocení

0x

Zkuste zveřejnit fotografii vyústění okapu bez pytlíku. Jestli voda teče do nějakého potrubí pod zem, nebo na zem hned vedle zdi.

Nejobvyklejší řešení je zakončení dolního konce svodu okapu kolenem nasměrovaným od domu a k tomu nastavené buď nasazenou trubkou nebo okapovým žlabem kousek dál od domu, kde se voda může vsakovat. U domů u silnici vyústění vede na chodník, nebo do nějakéh žlábku až na silnici. Kdo má zahrádku vede vodu metr, dva, tři na zahrádku. Je to lednoduché, levné e-okapy.cz/...">Koleno .se prostě nasadí na spodní konec svodového potrubí.

host

Například vyústění kolenem /...í a odtok na ulici

hodnocení

0x

Já jsem ušila takový tunýlek asi metr dlouhý, manžel to připevnil na svod a funguje to.

hodnocení

0x
Dirou v trubce od vyrobce je zavlazovan travnik okolo. Tak to ma byt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]