Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit typ závitu

Od: millcom® odpovědí: 12 změna:

Zdravím všechny, Na konzoli monitoru je umístěna vložka se závitem hluboká asi 15mm - viz foto. Poraďte prosím jak zjistit typ závitu, když šroub M5 do ní zapadne volně a šroub M6 lze zašroubovat tak max. 2,5-3 závity. Závit vypadá opticky jako by měl spíše větší stoupání než je klasické 0,75 u M6 a na jemné stoupání to nevypadá (ale to je moje domněnka). Vnitřní průměr závitu je 5,1mm. Napadl mne ještě palcový závit, ale netuším, kde nějaký takový šroub (nebo několik různých) na otestování sehnat. Popř. zda nemáte někdo nějaký návod, jak typ závitu zjistit - vložka je zřejmě tepelně nebo ultrazvukově
implementována a vyndat, bez poškození konzole není možné.

Jak zjistit typ závitu
Jak zjistit typ závitu #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Zdravím,pokud je vnitří rozměr 5,1 mm, tak by to měl být Whitworth závit : W 1/4 "viz tabulka cs.wikipedia.org/...

hodnocení

Děkuji za info *zdravi*, při hledání na netu jsem také narazil na informaci, která mne naváděla na 1/4" Whitworthův závit, ale nikdy jsem se s Whitworth závitem nesetkal a netuším, zda se u nás ten šroub vůbec dá sehnat :( . Na hlavě toho šroubu mi vůbec nezáleží, jde mi jen o to, abych jej tam zašrouboval - ostatní vyřeší 3D-tisk. No budu shánět šroub W 1/4 ...

111®

hodnocení

8x

Je to kamerový závit :)

Tedy: UNC Unifikovaný palcový závit hrubý.

UNF je to samé jen závity jemné.

Najdeš ho na fotoaparátech - závit v otvoru, a na stativech - šroub.

Šroub lze také koupit.

Závity tabulka: odkaz

asd1
hodnocení

4x

To bude "stativový závit" 1/4 jestli to je Withworth teď nevim

jiofa
hodnocení

2x

Klasický 1/4" závit stativů, foto. V prodejnách foto příslušenství.

Jen doplním - potřebujete tohle.

Jak zjistit typ závitu #3

hodnocení

Děkuji všem *palec2*- teď alespoň vím, co mám shánět

hodnocení

Ještě doplním: našel jsem toto gms.cz/...

Myslíte, že bych tu redukci (vsuvku), označenou v příloze, mohl použít?

Jak zjistit typ závitu #4
U těchto vsuvek se jedná o závit G1/4", ne závit W1/4", G je trubkový závit, pokud vím, nesedí stoupání ani průměr. Porovnejte mezi sebou W a G závity 1/4"
W1/4" = vnější průměr závitu 5,1mm; G1/4" = vnější průměr závitu 13,152mm... takže tak
hodnocení

*zed* JJ, už jsem pochopil, nevšimnul jsem si toho G-čka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]