Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, Na konzoli monitoru je umístěna vložka se závitem hluboká asi 15mm - viz foto. Poraďte prosím jak zjistit typ závitu, když šroub M5 do ní zapadne volně a šroub M6 lze zašroubovat tak max. 2,5-3 závity. Závit vypadá opticky jako by měl spíše větší stoupání než je klasické 0,75 u M6 a na jemné stoupání to nevypadá (ale to je moje domněnka). Vnitřní průměr závitu je 5,1mm. Napadl mne ještě palcový závit, ale netuším, kde nějaký takový šroub (nebo několik různých) na otestování sehnat. Popř. zda nemáte někdo nějaký návod, jak typ závitu zjistit - vložka je zřejmě tepelně nebo ultrazvukově
implementována a vyndat, bez poškození konzole není možné.
Zdravím,pokud je vnitří rozměr 5,1 mm, tak by to měl být Whitworth závit : W 1/4 "viz tabulka cs.wikipedia.org/...
Děkuji za info , při hledání na netu jsem také narazil na informaci, která mne naváděla na 1/4" Whitworthův závit, ale nikdy jsem se s Whitworth závitem nesetkal a netuším, zda se u nás ten šroub vůbec dá sehnat
. Na hlavě toho šroubu mi vůbec nezáleží, jde mi jen o to, abych jej tam zašrouboval - ostatní vyřeší 3D-tisk. No budu shánět šroub W 1/4 ...
Ještě doplním: našel jsem toto gms.cz/...
Myslíte, že bych tu redukci (vsuvku), označenou v příloze, mohl použít?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.