Nejste přihlášen/a.
dobrý den
možná se z Vás někdo už setkal s tím...
mám myčku Beko a zjistil jsem, když jsem měl pravidelně špinavé nádobí ve spodním koši, že spodní rameno se netočí (kontroloval jsem během mytí polohu spodního ramene = pořád ve stejné poloze. Dal jsem na spodní rameno malou lžíčku = po koncí mycího cyklu rameno ve stejné poloze, lžíčka nespadla => spodní rameno se netočí)
Nevím proč? z obrázku jsou vidět zespoda myčky 2 díry (vstupy vody). Ta zadní díra je pro horní rameno, tam je to v pořádku. Ta první díra je pro spodní rameno. Rameno je čisté, trysky nejsou ucpané, rameno po nacvaknutí se lehce točí v obou směrech. Jen prostě nějak nebere vodu během mytí. Jak to prosím funguje? to je tam nějaké čerpadlo, které pohání vodu do vrtulí? Do každé vrtule zvlášť? Nevím jak demontovat spodní část abych se k něčemu dostal... vruty jsem odšrouboval ale tento díl (v kroužku) nejde nijak vytáhnout. To se dělá zespoda myčky?
děkuji za rady
Na myčce se téměř všechno dělá ze spodu myčky nebo z boku myčky.
V myčce je "wasserweiche" což je po přeložení z němčiny "vodní výhybka". Ta dělá přepínání vody mezi spodním a horním ramenem myčky. Ten šedý díl by mohl být maximálně ucpaný, ale přepínání vody musíš hledat pod prostorem myčky, protože je řízené elektricky a vedou k němu vodiče.
aha to jsem nevěděl že se to přepíná, jsem myslel že jedou současně oba ramena. To znamena teoreticky kdyby se "odbočka vypnula" jely by trvale oba ramena? Proč v praxi nejedou oba ramena ale jedno a pak druhé?
děkuji
neuvěřite ale opravila se sama Měl jsem tady opravaře, ten si to pustil a zhodnotil že tam něco hapruje, že je to nejspiš vadný ten rozdělovník, co rozděluje vodu jednou do horní vrtule a jednou do dolní vrtule (voda nestříká udajně z obou najednou). Ale říkal že to musí objednat. Tak to objednal, pak volal že to má a pozítří že příjde to vyměnit. A v ten den dopoledne mu volám, že myčka se uklidnila a že myje normálně... naštěstí byl opravař tak super, že nechtěl nic zaplatit za tu objednávku ani za puvodní výjezd...a že si ten náhradní díl nechá do zásoby, kdyby náhoudou
takže u mě asi tak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.