Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak umýt těsnění u mobilů a elekroniky

Od: herd® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, dotaz se týká smartphonů a potažmo notebooků. Většina z moderních smartphonů je dělaná, že mají zadní díl tenkou zadní stěnou, které na obvodu má as 2mm tlustý pruh jakési měkké hmoty, ,aby pěkně dosedl na rám a nedostal se tam prach a aby to taky perfektně drželo. , Když sjsem telefon rozabral prvně, chtělo to dost sílya nahřát na kamnech, bylo to lepené. Dá se to najít i na noteboocích. , určiě to bue i na minielektornice u které je klíčové aby se dovnitř nedostával prach.

K věci. Já na tomto proužku "izolaci" mám mraky prachu a drobných vlasů, protože se mi telefon rozpadl a za pár dní se tam dostane neuvěřeitelné množství prachu,pylu, nečistot, asi jako když necháte kousek izolepy v kalhotech, takže vůbec nelepí, a chtěl bych poradit, jak a čím to očistit. Postup. Vím, že nejlepší by bylo koupit nový zadní díl, ale ten už neseženu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
To o cem mluvis je lepici hmota a na nejake ocisteni zapomen. Dolu s tim a prilepit zpatky paskou nebo specialnim lepidlem, treba B-7000.

hodnocení

3x

neni to tesneni je to lepici paska, aka lepka
fixshop.cz/...
tadle je treba pro S20, takze googli lepka + jmeno tveho telefonu

ocistit to opradu nejde

hodnocení

B7000mám.
Takže pásku sundat a nahradit lepidlem?
Dá se říct, že když je tam lepicí páska, je to prvotní stav z výroby?
Jsou oba způsoby zaměnitelné?

prvotní stav to může být, nebo měl opravář tu správnou lepku

zaměnitelné lepky vs lepidlo bych řekla že není, lepidlo může zatéct kam nechceš, lepka je vyříznuta přesně pro daný typ telefonu, pokud by jsi chtěl telefon ještě otevřít tak nevím jak se při nahřátí zachová lepidlo ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]