Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Kdo z vás jste reálně pronajímal byt Ukrajincům, na co si dát bacha? jakože o muslimech vím že potřebujou bidet, ale o Ukrajincích nevím nic!
Teda vyjma toho, že se to musí hlásit cizinecké.
Hlavně potřebuju vědět na co si dát bacha s ohledem na občanství... Jakože jestli už se třeba někomu zdejchnul i bez placení apod.
teď už asi neplatí, že stát na ně doplácí když je necháte bydlet zadarmo že jo? To bylo ještě vloni,
Pan "macs", Vaša otázka je všeobecná, a zmysel je otázny...
Ja som mal napr. v prenajme "čistokrvného Slováka", s titulom ing.
Bol kamionista, neplatič, skončili sme na súde, dal sa do "konkurzu",
a mne ostala iba pohľadávka. Takže to zjednoduším:
Darebákov nehladajme iba na Ukrajine, tí su všade, predpokladám
že niekolko sa najde aj v ČR...
Je to více jak 5-7 let, vůbec žádný problém jsem s nimi neměl. Jen když potřebovali doklad pro cizineckou policii, (ale ne všichni), tak jsem jim vyplnit doklad a ověřený podpis. Stejně tak i Vietnamci, Bulhaři a jiné národnosti.
Tak u Úkáček sem se s dřepěním nesetkal asi tu byli všichni už aklimatizovaní , jiný pracovníci z postověstkých republik hlavně jižní Kavkaz tohle dělali často než jim paní uklizečka ukázala jak se to dělá protože jí večně nebavilo uklízet zašlapaný mísy.
Dodnes máme ve fabrice na každých záchodových dveřích zevnitř návod na použití záchodu a toaletního papíru v ukrajinštině. Po nástupu jich většina vyděla záchod poprvé v životě.
Můžete tu ceduli vyfotit, páč tomu nevěřím. Ti Ukrajinci (máme tam příbuzné) nic takového ani netuší, že by se na Ukrajině takto kadilo.
Proto Vám nevěřím.
Opravdu je to tak, stoupali si na záchod a vykonávali potřebu z výšky. Vyfotit nemohu je brandovana do grafiky firmy a bylo by poznat o jakou firmu se jedná a máme přísný zákaz něco takového zveřejňovat.
Pane bobane, to píšete o jakém století? O minulém? Páč já to již psal, mám příbuzné z Ukrajiny.
Taky pamatuji jak Ukrajinci makali na stavbách, někdy i celá rodina, včetně maminky, která se starala o manžela, i synky. kteří makali.
Je to asi 10 let a více.
Teď jinak, dovedete si představit, ře sundáte kalhoty a postavíte se na prkýnko WC mísy? To se neurržíte.
Takže já tvrdím, že moji příbuzní, desítky Ukrajinců, co jsem poznal na stavbách, toto nedělali. Ani nájemníci, kterých jsem měl taky mnoho. Ale to jsme zaběhli od dotazu jinam..
Třeba jste potkal jiné Ukrajince, páč máte jiné zkušenosti.
Přeji jen krásný víkend.
Pane Milane, úplně o stejných zkušenostech, co píše boban, jsem slyšela od správkyně ubytovny, kde byli tito lidé ubytováni. Údržbáři neustále museli vyměňovat záchodová prkénka, protože byla pořád polámaná, jak si na ně stoupali. Dozvěděla jsem se to tak, že ta paní sháněla někoho, kdo jí napíše oznámení v ukrajinštině, jak správně WC používat a nestoupat si na něj...Taky jsem si říkala, v jakém století to jsme...
Bavím se tady o tomto století, jsou to moje zkušenosti z let 2018-2022, protočilo se tam stovky dělníků z Ukrajiny, nejčastěji ze západní Ukrajiny. Východní Ukrajinci tam byli v několika málo kusech, drtivá většina východních Ukrajinců jezdila pracovt do Ruska, když byl kurz rubl: dolar 25:1 tak práce v Rusku byla pro Ukrajince hodně zajímavá, pak když začal před 10ti lety padat rubl dolů, už to pro ně nebylo tak výhodný pracovat v Rusku a žít na Ukrajině. Proto se statisíce východních Ukrajinců přestěhovalo rovnou do Ruska(před válkou)
Týpkové co jezdili na stavby odčerpávat TOY záchody řvali přes celou stavbu. Po odčerpání nádrží dezinfikovali vniřní prostor záchodů tlakovou myčkou s dezinfekcí. Zašlapaný prkýnka od bot a zadělaný výkaly nebylo neobvyklý. Protože zdaleka ne vždy se trefili. Takže nějaký ten kus klobásy na prkýnku prostě zůstal. Pak už tam ani nechtěli jezdit ty záchody udržovat. Vůbec se nedivím.
Když chce někdo pracovat na stavbě, musí mít vlastní auto, aby si mohl na záchod někam zajet, jinak je to peklo. Nesmí to být stavba někde ve městě, aby se dalo si zajít na malou k nějakýmu křoví, nebo keři.
Ale hlavně jak jsem psal, ostuda byla v těch skoro hotových bytech, kde nebyli schopní aby dal každej 10Kč a složili se na WC štětku. Ty záchodový mísy byly celý "zmalovaný" Hlavně, že si kupovali volítaný starý BMW , Mercedesy a Audiny, aby ukázali, že patří taky na "západ" Já měl v těch bytech dělat elektroinstalace, vůbec se mi tam nechtělo nic dělat a na něco sahat-odpady byly napojený, voda ještě nefungovala, takže po vykonání potřeby si tam nikdo neumyl ruce. Jim to nevadilo, i tak si dali s chutí rohlíky se salámem.
Abych nepsal jen o Ukrajincích. Měl jsem kolegu, inženýra, "Čecha", věk nad 50 let. A ten si taky po sobě záchod nebyl schopnej dát nikdy do pořádku, přitom dělal i manažera u firem a chodil v košili, kravatě a saku. Měl sem 100 chutí mu v tom zaneřáděným hajzlu vymáchat hubu...Od tý doby když už jsem někde přespával v hotelu, tak jedině SÁM.
Tak o záchodech TOI-TOI bych mohl psáte legendy, jak češi na závodech na těchto záchodech taky stoupají, nesednou si na prkýnko. Alespoň podle toho, že tam jsou stopy bot. Sice někteří říkají, že je to když přijedou poláci, ale já tomu nevěřím. Zkuste přijet na závody v září do Branné, tam to uvidíte každý rok.
Jen humorně, na jeden záchod jsme dali cedulku, "nesplachuje, nepoužívat", to byste nevěřili, kolik lidí šlo na jiný. A my ho měli delší dobu čistší.
Lidé jsou občas prasata.
(Už jste to zkoušel, postavit se na mísu?)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.