Nejste přihlášen/a.
Mám v bytě příčku z ytongu kolem jádra. Na spojích s panelovou zdí a stropem praská i přesto, že spoj je vytmelen akrylem, a je to nepěkné. Praská také spoj v koupelně mezi sádrokartonovým podhledem a příčkou. Myslím že se na to používají nějaké lišty jako vnitřní rohy do lepidla. Myslím při výstavbě, ne jako opravu. Mohli byste mi dát odkaz na konkrétní zboží nebo napsat možnosti jak to řešit?
Děkuji
Jak to řešit u Vás, to se musí vidět.
Používá se občas LK-VT rohový prof/...kout vnitřní tkanina VT 250/10/10cm Vertex (50ks) (L)
spoje se nejdřív tmelí sádrou a pak akrylem...a kdo to chce mít echt tak se tam strká sádrokartonářská rohová "páska"... něco takového levnestavebniny.cz/... to by mělo zabránit problému...
Možností, jak to řešit, bude celá řada. Vždy podle toho, co je příčinou trhlin. Špatné založení příčky, špatné zakotvení do panelu, špatné zakončení pod stropním panelem, kdy průhyb stropní desky tlačí na PUR pěnu , rozdílná teplotní dilatace, vlhkostní změny během vysychání stavebního materiálu po zabudování , špatné detaily napojení atd. Je to na delší článek, nepíšete šířku trhlin, průběh, foto chybí. Zkoušet můžete systémem pokus omyl a každé tři roky zkusit něco jiného, pokud máte výdrž
Potom si nastudujte příslušné detaily provedení podle toho, jaký máte případ, na stránkách výrobce Rigips nebo Knauf. Tam také najdete kontaktní telefonní čísla na technické poradce, kdyby vám to nebylo jasné. Pro každý detail stavby existuje přesný rozbor situace. Pokud jsou velké dilatační pohyby, musí se tomu přizpůsobit detail a žádné zpevňovací pásky nepomůžou. U výrobců jsou experti, kteří s tím mají dlouholeté zkušenosti.
Sám jsem používal detail, kdy jsem do rohu zapravil skelnou pásku, pak vytmelil sádrou ,přebytek pásky odřízl. a nakonec roh přejel akrylem. Na běžné styky - strop stěna stačilo. Pokud máte extra požadavky, budete mít extra řešení. Z vlastní zkušenosti vím, že za nějaký čas je třeba styky znovu přetmelit nebo i některé předělat víc zásadně. I běžný styk dvou železobetonových panelů v zateplené fasádě nebo i v ploše interiéru běžně praská. Záleží na typu panelu použitý v konstrukci.
Váš případ zaslouží návštěvu experta přímo na místě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.