Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plovoucí podlaha - horší se stav - podnájem

Od: dmnk odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
v podnájmu jsem čtyři roky a postupně se zhoršuje stav plovoucí podlahy. Takže byla položena již několik let před mým pobytem. Lze to nějak opravit, myslíte, že je šance aby majitel udělal novou? Nebo na to je ještě brzy? Trošku mě mrzí, že se podlaha bude takto ničit více a více díky vybouleninám. Ty asi nejde srovnat, že?

Plovoucí podlaha - horší se stav - podnájem
Plovoucí podlaha - horší se stav - podnájem #2
Plovoucí podlaha - horší se stav - podnájem #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olda
hodnocení

3x

Levná podlaha – to jsou ty vzduté spáry - asi to vytíráte moc mokře

Šmejdské provedení - To jsou ty mezery, jak se vám to rozjelo...

hodnocení

3x
Stávající podlahová krytina nepůjde opravit, to je na výměnu. Podle fotek mě to připadá že podklad není rovný a nejsou splněny požadavky výrobce podlahové krytiny.

hodnocení

2x

"...myslíte, že je šance aby majitel udělal novou?"

Co si myslíme my, není podstatné. Nejlépe bude zeptat se majitele. Plovoucí podlahy mají životnost cca 20 let, ale ani když bude podlaha starší, není povinost majitele jí měnit, pokud její stav výrazně neomezuje užívání bytu. Opravit se to nedá. Takže jestli není Váš pan majitel samaritán, máte smůlu.

Mimochodem - myslím, že nejste ani tak v podnájmu, jako spíš v nájmu. To rozhodně není totéž, i když si to lidi často pletou.

Není co dodat.
Snad bych jen ujasnil,že přesně takhle se chovají levné podlahy po stírání vodou. Pár kapek zateče do spáry, podklad udělaný bůhví z čeho nabobtná, ale už se po vyschnutí nevrátí zpátky.

chlochydess*
hodnocení

0x

Tohle je úplně nejlevnější plovoučka na trhu. Nějaký polský Mercury market nebo něco podobného. Ono se tam odděluje ten papír, který dělá texturu a obnažuje vrstvy (taky papíru) pod ním. Pokud se tam dostane vlhkost, je to začátek konce. Spravit se to nedá, pouze vyměnit. A až to ude měnit, řekněte mu, ať do toho trošku zainvestuje, jinak to bude za 4 roky měnit znovu. Doporučil bych spíše nějaké nalepovací vinylové pásy. I zde platí "nejsem tak bohatý, abych si dovolil kupovat levné věci". Kdysi jsem prodával v podlahách a tyto šunty jsme měli taky..

hodnocení

0x

To je vysledok nespravnej udrzby = utieranie na mokro, opravit sa to neda, len vymenit. Rovnako sa znici drevotrieska, ked sa voda dostane k hrane a drevo napuci.

Podlaha poskodena pouzivanim vyzera inak, abrazivne castice ako piesok ju poskrabu. Je len vec vasej dohody s majitelom, ci vy zaplatite novu podlahu.

dmnk
hodnocení

0x

Děkuji za komentáře. Ani nevíte jak opatrný jsem při vytírání byl, hadr byl vždy vyždímaný a hned jsem to přejel ještě suchým několikrát. Těch škrábanců jsem si všiml, jsou na hůře dostupných místech, nevím jak se to tam mohlo udělat - nijak se v tomto případě nechci vyvinit, ale nebral jsem to žádnám saponátem nikdy. Mohlo by mi to být jedno, není to moje, ale mám rád hezké věci a chtěl bych bydlet v prostředí kde se cítím dobře. Proto jsem se ptal zda to nejde třeba nějak opravit. No, výměnu asi od majitelky nečekám. není to levné. Možná změním byt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]