Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze na můj typ okna udělat síťku proti hmyzu?

Od: tereza99 odpovědí: 5 změna:
Zdravím, před pár dny u mě byla paní z firmy měřit okna na síť do okna, ovšem mi bylo řečeno, že na mé okna síťku vyrobit nedokážou, protože mám okapávátko na křídle okna a okna jsou díky tomu okapávatku v jedné rovině s rámem okna a pokud bych chtěla síťku, tak prý nesmí být okno v jedné rovině s rámem okna - tzn. odstranit to pitomé okapavatko, ovšem to jsem zkoumala a vypadá to, že odstranit nelze.
Je to pravda nebo se dá takovou síť na okno sehnat? Nechci ty nalepovací, jednou silně foukne vítr a nevydrží a bez sítěk být taky nechci.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dej sem pár fotek, ať je zcela jasno v čem je problém.

hodnocení

1x
Jestli je to, jak to chápu, že ze jedná o stará dřevěná kastlová okna, kde při zavření vnějšího křídla cca 2 cm vyčuhuje ten plech, tak na taková okna jsem si dělal sítě z dřevěných latí, tam se ten plech bohatě vlezl. Pokud by vadil vzhled takové sítě, pak by šel na okno přidělat dřevěný rám z latí (nebo z hliníkových profilů) a "moderní"síť vsadit do něj.
Tyhlety firmy dělají sítě z polotovarů, který si můžete sama koupit třeba v Lidlu.
lidl.cz/...
Ten plech bych asi neodstraňoval, odvádí déšť i z vnější kondenzát vně rámu, aby nehnil.

hodnocení

0x

Kdysi jsme v domě "po Němcích", měli taková okna. Dřevěná, s odkapávátkem, plechovou jakoby stříškou po celé délce dolního rámu okna. Tam opravdu síť nejde nijak upevnit a ani jako roletka, zatáhnout. Nijak.

nadnax
hodnocení

0x

Vemeš záclonu a přilepíš oboustrannou páskou zvenku, to odkapávat co. trošku protrhne dole škvíru ale je to asi ničemu nevadí, mám to tak na boudě :)

id
Předpokládám, že paní nebydlí v boudě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]