Nejste přihlášen/a.
Otázka k zamyšlení... Týká se polévky (vývar) ... Když ho ohřeji v microvlnné troubě doma na talíři tak OK,nic se nemění ani na chuti...
Ale když si ho vezmu do práce v plastové přenosce a ohřeji v jejich microvlnce (obyčejné.. i když to je asi jedno jaká je ...) tak se mě vyvar uplně zakalí a má i jinou chuť ,dále,púokud v něm je třeba hovězí maso na kousky tak se z něho vytvoří jednotná bakula která lze těžce oddělit od sebe ... (doma mě to nedělá..)...?
Zjistit jestli je to mikrovlnkou nebo přepravou stačí, když si to jídlo vezmete do práce a místo ohřevu tam si ho zase donesete domů a ohřejete ve Vaší mikrovlnce stejným způsobem jako v práci. Pokud to bude i tak OK, potvrdíte, že to je přístrojem, pokud bude konzistence jako v práci, můžete pak dál laborovat v čem a jak přepravovat...
Ohřev / vaření v mikrovlnce je celá věda.
"... doma ohříváte v (porcelánovém) talíři na plno (i když máte i spodní ohřev...) "
V práci ohříváte v přenosce z umělé hmoty, zřejmě bez spodního ohřevu - zóna působení mikrovln je vzhledem k jiné nádobě někde jinde než na plochém mělkém talíři (vyústění vlnovodu magnetronu je zpravidla nahoře).
Naplno doma neznamená stejný výkon, jako naplno v práci ...
Pokud mám možnost, volím do mikrovlnky vždy raději skleněné / porcelánové nádoby než z umělé hmoty (byť by byly označeny logem vhodného použití pro mikrovlnky)
" když si ho vezmu do práce v plastové přenosce " ... tak po cestě se otřesy obsah promíchává, větší kousky se rozpadají na menší a drobné částice sedimentují ...
" ohřeji v jejich microvlnce " ... ohřejete v plastové přenosce nebo na porcelánovém talíři?
no jenže z čirého,je zakalené hnědé... to asi nebude tím ,že to přenesu v pyksly...
to maso asi když má kus jako třeba na guláš velikost,se asi těžko po cestě rozbije na vlákna ,které se slepí..
Ohřívám v té pyskly...v práci...
Otázka nastavení výkonu a doby ohřevu:
" ohřeji v jejich microvlnce (obyčejné.. i když to je asi jedno jaká je ..."
Není to jedno, protože různé mikrovlnky mohou mít v různých stupních regulace jiný výkon.
Zřejmě musíte experimentovat.
no,doma ohřívám v talíři na plno (i když mám i spodní ohřev..)
v práci také na plno,pak jsem zkoušel méně delší dobu... výsledek ,jediný to ,že čím délé i při menší teplotě,není to maso tak zmuchlané a slepené... jinak je to zakalené do hněda stejně..
V práci polévku z krabice přelejte do zavařovačky bez víčka a ohřejte ji. Poznáte rozdíl ohřívání v krabici a ve skle. Nebo pokus - doma ohřejte v krabici. Opravdu je polévka vychladlá než jí dáte do krabice?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.