Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatepení verandy smysl?

Od: petr2 odpovědí: 10 změna:
Zdravím.Veranda (závětří)asi 8m2,70 leta,40cm zed tvárnice cihla směs.Nad stropem nezateplený pochozí balkón.
Jsou tam nová okna trojsklo a dveře.V zimě je dle venkovní teploty 4 až 7° v průměru.Prostě neútulno kabáty a boty jsou studený.
Nyní dotaz prosím bude mít nějaký teplotní smysl a efekt když za teplým zvenku 10 cm polystyren a zevnitř strop 10 cm.Bude teplota v místnosti bez radiátoru trochu teplejší nebo nemá cenu do toho cpát peníze a radši tam dát radiátor?
Moc děkuju za názory

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

objekt se zpravidla izoluje celý - protože pokud budete mít izolovanou jen část, budou se vytvářet plísně a srážet vlhkost - likvidovat zeď...

Pokud je vše ostatní izolované, zmíněnou místnost byste měli také izolovat. Venkovních 10cm stačí, vnitřek musí dýchat.

doplněno 13.04.24 09:15:

jedna fotka vydá za 100 slov

jendad
hodnocení

3x
Největší problém bude ten strop- pochozí balkon. Těžké zateplit a zároveň výborný tepelný most , kde utíká teplo. Ty okna trojskla kde se netopi je dobrý úlet.
petr2
hodnocení

Tak já z toho nechci dělat nízkoenergetickou verandu….Zase to tolik neprožívám.Na strop jsem myslel že dám 10 cm zevnitř vimze to neni ideal reseni ale nebudu kutat balkon.
Jinak prosím proč jsou trojskla úlet?Dělali se okna v celým baráku tak se holt udělali všude.
Neboj jsem měl nechat na tý verandě starý špaletáky?A dolepit igelitem?
jendad

Aha . Pokuď jste dělal okna v celém domě , tak je logické , že to máte stejné . Já myslel , že to bylo speciálně vyměněné okna pouze kvuli předsíni.

Problém u toho stropu je ten , že ten beton jde až do domu . Zateplíte verandu , ale ten prochladlý beton vám bude vést zimu přes zeď do obytné místnosti . A tam to muže dělat problém . To je prostě dilema u zděných staveb . U jednovrstvých , jako je srub třeba , tak stěna je konzistentní , Dřevo je přitom teplý materiál a zaroveň nosný .

Nejlepší by byl nějaký stavř - architekt a ten by doporučil kompexní řešení . Třeba nejjednoduší bude , tam dát sálavý panel a ten jen pustit na hodinu v době kdy budete chtít .

petr2
hodnocení

Děkuji Vám zavyjádřeni. no já tam chci dát radiátor v létě tak jako tak. A jak píšete vy pro mě by byla ideální situace si tam zatopit jen když tam budu něco dělat. takže myslíte vykašlat se na celé zateplení verandy ale postarat se spíše o zdroj který mi to vytopí po dobu co tam budu? Z toho mám ale právě strach protože toVytápět ze zimních 4° třeba na 20 které budu potřebovat může být problém. Proto jsem uvažoval o tom zateplení že by VerandaNebyla tak studená a vytopit by to šlo snadněji. Jinak díky

chci dát radiátor v létě tak jako tak

ale to jste v otazc nesdělil, takže určitě zateplit a kvalitně.

hodnocení

1x

Každé zateplení pomůže, ale nečekejte velký úspěch. To je jako když jedete v zimě na hory. Jedete v tričku, je Vám zima, dáte flanelovou košili, bude lépe, ale stále bude táhnout na nohy a hlavu, když dáte kulicha, pořádné boty a oblečení, bude to lepší?

petr2
hodnocení

Jasně to chápu dům zateplen není ale ta jedna stěna která by se nezateplovala to už je vnitřní příčka která sousedí už s vytápěnou částí.Momentálně mi jde opravdu jen o to zda bude mít přínos zateplení všech venkovních stěn verandy a strop.Aby se tam zlepšila teplota o 2° a já s tím měl práce a starostí a peněz jak na kostele….to asi nemá smysl
Jinac dikyˇ

Tak se rozepište, složení stěn a stropů, z čeho to je, jak silné, co je ve stropu, jak to chcete zateplit, atd.

Páč nevytápěný prostor nebude třeba tak silně izolovat, páč tam nemáte jak teplo vyrábět, jen propuštěním z vytápěneého prostoru...

vili
hodnocení

0x
My máme něco podobného, a nakonec jsme to vyřešili posunutím futer na terasu (projektant říkal, že to není balkon, když pod tím je veranda) o 20 cm nahoru. Jediný problém byl v tom, že byla pak hnusná i venkovní omítka, ale my tu stěnu pak stejně zateplili, tak to bylo jen chvíli. A samozřejmě, pokud by tam byla okna, byly by dveře o něco výš a to už nemusí pak vypadat dobře nikdy.
Tímto postupem vznikl v místnosti před balkónem schod, ale zároveň taky na terasu bylo možné dát skoro 20 cm polystyrenu a OSB desku s pochozí fólií. Na stěny verandy pak klasické zateplení a teď ve verandě stačí maličký radiátor, který ji spolehlivě vytopí. Beztak je pořád vypnutý, protože nám v chodbě 18 stupňů stačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]