Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční bojler

Od: samtoz odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

prosím o radu - mám bojler na ohřev vody Dražice OKHE 160l a neustále mi vyhazuje tepelná pojistka (vždy ji nahodím zpět). Teď už se na displeji začaly objevovat 4 čárky viz přiložené foto a bojler už nedělá v tomto stavu nic ani s nahozenou tepelnou pojistkou. Zkusil jsem jen tak ze srandy odpustit přes pojišťovací ventil cca 0,5l vody a potom bojler vypnul a zapnul - k mému překvapení naběhl, ale nemůžu 100% říct, že to je kvůli tomu odpuštění vody. Tepelná pojistka za chvíli zase určitě vypadne. Co může být prosím špatně. Bojler je v provozu cca 3 roky.

Děkuji za rady

S.

Nefunkční bojler

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Zkusil bych bojler vycistit od usazenin. Tzn. demontovat prirubu, vybrat nadobu, zkontroloval anodu, prirubu a smontoval zpet. Dejte nove tesneni pod prirubu. Pouvazoval bych o zmekcovaci vody pred privod vody do bojleru.
Tohle je bojler se suchým keramickým tělesem, tyhle na vodní kámen tak moc netrpí. Spíš to bude problém se snímáním teploty.
Vim, prave proto je potreba ocistit i jimky pro cidla na prirube.

hodnocení

3x

Tipuju na vadný termostat (nevypíná). Bojler se zřejmě přehřívá. Ta tepelná pojistka je tam právě pro to, aby zabránila poškození bojleru při přehřátí.

111®
hodnocení

0x
Klidne může být špatné umisteni čidel. Nebo nevypina termostar nastavení teploty mohly se speci kontakty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]