Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaseknutá?Hřídel u motoru

Od: gogo odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

prosím poradte,kdo ví,Mám třífázový motor,cca 2.5Kw,byl umístěn spolu s čerpadlem na studni pár let.Loni jsem byl donucen čerpadlo znovu zprovoznit po těch pár letech,čerpadlo se mi podařilo rozhýbat a když jsem to smontoval na desku,tak mi nešel otáčet motor,což se nakonec podařilo nějak vyřešit.Poté jsem celé čerpadlo na zimu umístil do tepla a zalil vodou,s občasným protočením proti zalehnutí.Ted jsem ho chtěl znovu umístit na studnu na zalévání a zjistil jsem,že čerpadlo je pohyblivé,kdežto hřídel motoru se ani nehne,jako by byla přivařená.Neví prosím někdo co se mohlo stá a jak to znovu rozchodit?Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To jak se ti loni podařilo nějak vyřešit otáčení motoru nebylo správné. Sice jsi hřídelem motoru dokázal otáčet, ale problém byl v ložiskách. Do ložisek se dostala vlhkost a koroze dráhy kuliček a koroze kuliček dokáže zabránit ložisku v otáčení.

Takže rozmontuj motor a vyměň ložiska za nové. Taky by bylo dobré motor vysušit (odstranit vlhkost).

Pak můžeš motor složit a doufat, že nemáš spálené (přerušené) některé vinutí.

zam

Mezi rotorem a statorem je malá mezírka a ta taky někdy zaroste rzí.

hodnocení

2x
Asi ložiska po smrti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]