Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojení kovových dílů

Od: gogo odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

prosím o radu,u mečové pilky parkside musím vyměnit motorek.Jedná se zřejmě o jednu z prvních pilek.

Motorek se mi podařilo sehnat kupodivu stejný,jenom je problém,že na hřídelku nepasuje ozubení,které pohání samotnou pilku.Moje otázka je,když to slepím nějakým kvalitním lepidlem na kov,bude to držet?Moc děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Porovnej si pevnost oceli a pevnost lepidla a odpoveď by ti měla být jasná.

I když to slepíš tím nejkalitnějším lepidlem, tak to nebude mít vlastnosti kovu. A to nejkvalitnější lepidlo bude dražší než celá nová pilka.

Jak se ptáš jestli to bude držet? Držet to bude. Problém nastane, až přes to lepidlo budeš chtít přenášet výkon z motorku.

hodnocení

2x

Zbytočná námaha,jedine,že to zvaríte.

hodnocení

0x
Asi dejte raději foto, jaké jsou tam poměry. A o kolik je průměr rozdílný? Abyste současně zaručil souosost. Bylo to samosvorné. nebo jinak řešené? Může být výhodnější udělat tomu vložku z vhodné trubičky.
Mimochodem, také mám mečovou pilku Parkside a když se list příliš sevře, tak převod evidentně proklouzne. Nerozdělával jsem to, takže nevím. jestli je to ochranná kluzná spojka, nebo je třeba uvolněný právě ten spoj, který chcete lepit. Kdyby tam samostatná kluzná spojka byla. bylo by to pro vás výhodné, protože by omezila rázy.

hodnocení

0x
Lepit nie, to sa rozpoji pri prvom zabere pily do materialu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]