Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nutnost parozábrany

Od: denyy odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Dostala se mi do ruky jedna zakázka, ale nevím, zda projekt který má zákazník vymyšlený je bezpečně proveditelný... Jedná se evidentně o nějakou starou halu, kterou chce předělat na bydlení. Má již vybouraná okna, udělané rozvody vody a odpadu. Také má ale hotový sdk podhled bez parotěsné zábrany. Nechce jej bourat, již tam prý byl když nemovitost kupoval. Dodávám sem nějaký náčrt který jsem udělal pro lepší pochopení situace. Je možné pokračovat ve stavbě, když nad sdk chybí parotěs? Nebude kondenzovat nad ním voda, když nad stropem jsou nevytápněná prostory ,,prostě půda". Je to od skutečné půdy ještě odděleno jedním stropem, a to je to, co mě lehce mate, protože jinak chápu, že by to byla naprostá katastrofa. Nad sdk stropem není ani žádný otvor, který by případnou kondenzaci odvětrával... Děkuji za každý názor a radu.

Nutnost parozábrany

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

zda projekt který má zákazník ****ale v tom projektu je to napsáno. Vždyť ten projekt dělal odborník. To zdejší projektanti, co jsou na poradně by nesouhlasili s Vaším názorem.

nevytápněná prostory ,,prostě půda".****ten prostor musí být dostatečně odvětráván, ať tam je, či není parozábrana.

hodnocení

0x

Na to vám nikdo s jistotou neodpoví, nutně to nemusí znamenat, že bez parozábrany bude někde kondenzovat tolik vody, že z toho bude problém. Záleží kolik vody bude přes ten sádrokarton procházet nahoru a kolik se bude stíhat odpařovat z izolační vaty. Vzhledem k tomu, že difuzní propustnost vodní páry je u skelné vaty minimálně dvojnásobná oproti sádrokartonu, tak by problém být nemusel, za předpokladu, že izolace není zakryta něčím neprodyšným a prostor nad obytnou částí bude odvětráván.

hodnocení

0x
Nejsem odborník, ale na první pohled mne zaráží tloušťka izolace jen 18cm. U zateplení kde není řešená vzduchotěstnost by měla být alespoň půl metru, ale výsledky nebudou tak nikdy tak dobré jak v za použití vzduchotěsné bariéry. Když si zadáte do kalkulačky na tzbinfo tloušťky stěn a izolací tak vám hned vyjde jestli plní požadavky normy. Nakonec se stejně budete muset sám rozhodnout jestli vzít zakázku a dodržet stavební záruky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]