Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpevnění protečeného klenbového stropu

Od: petruska* odpovědí: 2 změna:

V kuchyni delší dobu silně zatékala voda ze stropu (2 měsíce). V posledních dnech dešťů tekla voda již čistá. Strop je cihlový a zhora zasypaný hlínou. Hlína je odstraněna ale zajímalo by mě, jak mám nějak zapenetrovat nebo zpevnit aby se dalo po něm chodit, a hlavně aby strop nespadl.

doplněno 07.06.10 20:47:

Nejde o opravu zatékání, ta je odstraněna. Jde o to, že předpokládám že voda vymlela spáry, a mám strach, že strop spadne.

doplněno 07.06.10 22:44:

Napadlo mě třeba hodně rozředit penetrační nátěr a cihly polívat - nechat vsáknout a poté penetraci trochu zhustit a opět prolít a pak možná ještě jednou. Nebo nějakou jinou látku.

Zpevnění protečeného klenbového stropu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

to že se to děje znamená, že je s celým barákem něco špatně. Předně to chce odborníka na místo aby se na to mrknul jako na celek. Samozřejmě se dá napsat, že odstranit příčinu vlhkosti tzn. zatékání a jeho zdroj, odkrát konstrukci stropu se zhora a pak izolovat asfaltovým pásem za použití penetrace. Ale opravdu to chce odborníka na místo. Takhle na dálku je to jen takové obecné.

kjanik112*
hodnocení

0x

Udělejte jednoduchou zkoušku: Vezměte asi dvoumetrovou železnou trubku-coulku-a s ní zespodu klenbu poklepejte, nebojte se udeřit. Pokud se cihly v klenbě nehnou, máte štěstí, vápennou maltu tenkrát nastavili cementem, a ta přežije i zamokření.Nemusíte se dále znepokojovat.Pokud by jen sem tam poskočila nějaká jednotlivá cihla, je to ještě kutilsky opravitelné.Dvě a více cihel vedle sebe-zavolejte si památkového zedníka-živnostníka, to už by musel opravovat odborník.Přeji Vám úspěšné zvládnutí opravy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]