Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení klimatizací v zimě v mrazu

Od: dusekkovac® odpovědí: 6 změna:
Má někdo zkušenost s topením klimatizací? Mám dvě místnosti 20 a 15 m2 výška 2 m.Vytopí to kvalitně i při venkovním mrazu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den,

vytopit to vytopí, bude-li mít dostatečný výkon. Ale mi osobně teplo z klimy moc nevyhovuje. Teplo jde od vrchu dolů a od nohou jde chlad a tak pocitová teplota je mnohem nižší než je reálná. Strávil jsem tak cca týden na dovolené v penzionu, kde tímto způsobem vytápěli. A i když v místnosti bylo 25st, tak mi byla pořád zima. I když jsem doma zvyklý na 19-21st.

Takže osobně nedoporučuju a je-li možnost, volil bych jiný způsob vytápění

hodnocení

4x

Jo u nás v kancelářích. Misto plynu všude klimatizace.

U podlahy 12°C, nad pasem 19°C., jo a každeho druhého bolí za krkem, pálí oči, nebo furt nachlazeni.

jendad

To je docela bizár . Mám víkendovou dřevostavbu a topím kamny. Takže stejné rozvrtstvení teplot , ale naprosto v pohodě . Za cca 6 hodin i u podlahy 20st. c . A to je v podlaze jen 10cm polyše a ve stěně 15cm vaty . Okna bau- bau 1,1 .

Stačí bedýnka dřeva a na 40m2 je teplo. Problémem asi bude u vás dost špatná izolace .

hodnocení

2x

Vytopi. Podle technickych udaju az do -15st.C. Uz druhou zimu si pritapim ve trech mistnostech, dal jsem do mistnosti o neco vetsi vnitrni jednotky. Pocital jsem, ze budu hlavne topit, nez chladit. Pokud nejsem doma nebo netopim krbovymi kamny, tak topim klimou. Za me spokojenost. Vyberte si nejakou solidni znacku klimy a ne cinu.

jenda1

Čína jsou naprosto všechny TČ a klimy. Všichni používají díly z této země.

majkle
hodnocení

2x
Na obe mistnosti by meli stacit dve jednotky po 2,5kw. Prodavaji se klimatizace specializovane na topeni, ktere nabizi tepelný vykon v kw za čtvrtinu kw prikonu a resi neduhy zminene vyse v komentarich. Jen dejte pozor na Cinu, vybirejte ze znacek - Daikin, Fujitsu, Mitsubishi a Toshiba. Bohužel v ČR zaplatite za poradnou klimu 40-60 tis., kdezto v evrope tisic euro, proto vetsina lidi radeji zvoli Cinu a neuvedomi si, ze casem preplati premiovou klimatizaci servisem a spotrebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]